Iz ugla fashion blogerke: Prečice do sjajnog maturskog stajlinga

by | maj 20, 2015
Priredila: Tatjana Jovanović

Priredila: Tatjana Jovanović

Inspirisani vašim pismima i komentarima, zamolili smo našu saradnicu Tatjanu Jovanović, koja na blogu We Rock Fashion piše o modi, da nam otkrije nekoliko brzih i jednostavnih saveta namenjenih svima vama koje ste u potrazi za savršenom kombinacijom za veče koje se pamti čitavog života…

 

Ukoliko ste ovih dana obilazili prodavnice odeće i obuće, sigurno ste zatekli simpatične maturante, uglavnom sa majkama, u potrazi za savršenom odevnom kombinacijom. Mene je taj prizor naveo da se prisetim euforije koja je vladala pred taj važan događaj, a bilo je to pre 13 godina, jer sam isto tako sa mamom danima tražila komad za koji ću, kad ga probam, znati da je to “onaj pravi”. Uspela sam da pronađem unikatnu haljinu koja, da budem iskrena, nije bila najelegantniji izbor, ali tog dana sam se osećala divno i ta haljina i sandale uz nju i dan-danas zauzimaju važno mesto u mom garderoberu.

Foto: Nemanja Dimitrić

Foto: Nemanja Dimitrić

Evo kako Tatjana danas zamišlja efektan maturski stajling

Ono što bih posavetovala svaku maturantkinju jeste da obuče ono u čemu će se osećati posebno i zadovoljno, ali i da pažljivo bira. Da li su to elegantne pantalone i košulja, kratka, tričetvrt ili duga haljina – nije toliko važno. Važno je da znaju da će plesati čitavo veče i da odeća treba da bude tome prilagođena. Na primer, preuska haljina i suknja u kojoj je teško sedeti i hodati, haljine sa predubokim dekolteom koji morate svakog časa navlačiti, neudobne sandale u kojima je teško hodati – nisu dobar izbor, ma koliko lepo izgledali na vama!

Kliknite za nastavak teksta i fotografije

Foto: Nemanja Dimitrić

Foto: Nemanja Dimitrić

Zanimljiv kroj plus zanimljiva kombinacija boja. Rezultat: Pun pogodak!

Danas na Internetu svako može pronaći inspiraciju za svoju kombinaciju. Veliki broj devojaka izrađuju unikatne haljine, ali i veliki broj prodavnica za tu priliku nabavlja specijalni svečani program. Ipak, zašto ne bismo bili kreativni i sami osmislili ono što nam odgovara, a da ne potrošimo previše novca?! Naravno, zato postoje krojačice i prodavnice materijala. Uvek treba birati kvalitetne materijale, koji u prvi mah jesu malo skuplji, ali koža će i te kako biti zahvalna.

Foto: Nemanja Dimitrić

Foto: Nemanja Dimitrić

Obuća: osnovno pravilo – treba da bude udobna!

Takođe, možda nije nužno da angažujete profesionalnog frizera i šminkera. Svako ko je dovoljno vešt može i sam da se ulepša. Ipak, nije loše prepustiti se, barem tog dana stručnjacima, da vam se ne bi desila ona ironična situacija: kada neobavezno isprobavate – ispadne odlično; a kada za neki poseban datum to treba da ponovite – jednostavno ne ide. Dodala bih i da sve devojke koje proslavljaju malu maturu, treba da izostave šminkere, nadogradnje kose ili noktiju jer su ipak devojčice i treba da uživaju u svom dobu i u svojoj prirodnoj lepoti. Ponekad je teško razlikovati devojke od 15 i od 25 godina, a to nije dobro.

Svakako, ono što ne sme da se zaboravi jesu dobro raspoloženje i osmeh na licu. Zasijajte te večeri, ali se i odlično provedite i učinite taj događaj nezaboravnim!

 

Tagovi: