Sahrana Vitni Hjuston biće održana u subotu

by | februar 17, 2012

Američka pevačica Vitni Hjuston, koja je preminula prošle subote, biće sahranjena u subotu 18. februara u rodnom Njuarku, u državi Nju Džersi, a komemoracija će biti u crkvi gde je ona pevala kao dete, saopštili su predstavnici pogrebnog zavoda.

Sahrana i komemoracije biće u subotu u podne u baptističkoj crkvi “New Hope’ u Njuarku” – izjavio je neimenovani predstavnik pogrebne službe zadužene za organizovanje sahrane poznate pevačice.

Vitni Hjuston je preminula u hotelu Beverli Hilton, gde je odsela da bi prisustvovala dodeli nagrada „Gremi“ u Los Anđelesu.

Pevačica i glumica rođena je 9. avgusta 1963, a osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka bila je jedna od najpoznatijih pop, r’n’b i soul izvođača. Imala je i glumačkih uspeha, među kojima je najpoznatija uloga u filmu “Telohranitelj”.

Od 2000. godine u medijima se pisalo da se Hjustonova suočava sa problemima zavisnosti od droge. Ona je 2010. otkazala deo turneje i zbog disajnih problema bila smeštena u bolnicu u Parizu. Prošlog proleća takođe je jedno vreme provela na bolničkom lečenju, gde je prošla kuru detoksikacije.

Tagovi: