Barok danas

Tijana Jovanović, urednica Mode

O

ve godine nam dolazi jedan definitivno interesantan, mada slabo nosiv trend. Kada pomislimo na kitnjasto stepenište, lustere od kristala, dekorativne tapete i velike perike jasno nam je da se radi o baroku, stilu koji je uneo dramu na modnu scenu.

 

Dolce Gabbana

Odeća inspirisana tapetama, vezom, goblenima izrađena od brokata, somota, pliša, svile mogla je da se vidi u jesenjim kolekcijama brendova kao što su Dolce & Gabbana, Aquilano Rimondi, Balmain, Moschino.

Balmain

Osnovne karakteristike, osim već pomenutih jesu mnogo zlatnih detalja, simetričnih šara oblih, pre nego oštrih ivica, skulptoralnih i elemenata dizajna enterijera. Predivne, bogate haljine, pantalone i sakoi u retro stilu, a opet modernog kroja mogli smo videti u dva izdanja: ili kao total look sparene sa čizmama do kolena i jarko crvenim usnama, ili u nešto smirenijoj varijanti kao detalj u kombinaciji sa jednostavnim modernim komadima.

Aquilano Rimondi

Sva ova raskoš neće tek tako biti viđena na ulicama, ali nas to ne sprečava da posedujemo poneki dramatični odevni predmet za specijalne prilike.

Moschino

Tagovi: