Čak Duda, Čak Noris

by | decembar 16, 2014

Tako ti je to, sunce moje. Vreme nas je pregazilo. Tridesetosam mi je i apsolutno sam démodé. Osećam se… nekako čudno. A nije rani klimaks. Kako znam…? Tako, lepo. Mislim, nije to nista strašno, sve nas u jednom momentu vreme prestigne, samo što je nekako došlo pre nego što sam se nadala.

Moja baka je kapitulirala onog momenta kada je predala varjaču i odrekla se šporeta, za moju majku predaja je bila kada je shvatila da od ponedeljka do petka na posao ide u jednoj te istoj suknji i da se sedmu godinu zaredom farba u tamnomahagoni.

A ja… ja sam skontala da nešto nije u redu kada mi je zamereno kako ne poznajem osamdeset posto faca iz javnog života i da ne znam kako se zove drugi muž one slatke crnke i koja se od sestara Kardašijan prva slikala gola.

Hoću ja, nije da neću, ali, brate, treba vremena da se ostane u korak s vremenom. I snage i želje. Kao da je to lako…?! Taman pohvataš sta je moderno, koja nijansa zelene je aktuelna ove sezone, kad eto ti belaja – smisliše nešto drugo, novo, bolje, zelenije. Biti savremena žena – teško je breme. I ne može to svaka, ja da ti kažem. Ili jesi ili nisi. Kraj priče.

Pala sam onog dana kada nisam ukopčala buđavi vic o Čaku Norisu. I onda kad je vest o najnovijoj seks aferi pored mene prošla nezapaženo. I kada, na zaprepašćenje svih prisutnih, nisam znala ko je Niki Minaž. Pala sam i zbog elementarnog nepoznavanja astrologije, sinastrije i sličnih aspekata – jer, taman kad sam pomislila da je za stabilan brak važna ljubav i razumevanje – kad ono ne lezi vraže – vele, opstaćemo samo ako su nam i Saturn i Venera dobro postavljeni. Konjukcija Sunca i Saturna znači stabilan brak. Vezu koja odoleva. A bila sam spremna ruku u vatru da stavim da je dovoljno da se njegova rodbina ne meša… Ništa ti ja ne znam, draga moja.

Juče otvorim internet, kaže ‘’Trinaest prikrivenih znakova da ima ljubavnicu’’. Deder, Dubravka, mislim se, pročitaj, ko zna šta smo propustili za ove godine. Mislila sam, sigurno je mudrost golema u pitanju, kad ono – malo morgen. (Pa sam i tu zglajzala – ni to ‘’malo morgen’’ više niko ne koristi…!) Kažu – vara vas ako dolazi na vreme kući, ako koristi nove reči, barata do tada nepoznatim informacijama i sve češće je zamišljen. U moje vreme, švalera si mogla provaliti po tragu karmina na košulji ili po komadu nakita zaboravljenom kraj kreveta, a danas ti treba FBI profajler, forenzičar i vidovita Zorka da otkriješ da li je barem u pitanju prirodna plavuša.

O tinejdžerima da ne pričam. Tu sam tek propala. Pitam Mrvicu koju grupu sluša. Grupu…? Teta Dudo, niko više ne sluša grupe. Nego? Kako se to sad kaže? Na koga se ložiš i tako to… Aaaa… Dobro… Al’ ni to mi ne ide u glavu ovu moju blentavu. Mislim, ložiti se možeš kad ti je sedamnaest i to na nekog opasnog frajera (ok, tipa, macana, kako li se takvi već danas zovu!?), a kako ću, naopako, da se ložim na Balaševića. Đole je da se voli i tačka. Ljubav je isfurana, kaže mi Mrvica. Pa šta radite kad je ljubav – isfurana? Ništa. Samo se ložimo.

Ne znam. Ništa ti ja više ne znam. Kaže, Arijana Grande super riba a ja nemam pojma koja je ta. Pa ona, znaš, što je s Niki Minaž… Ajoj… Ne znam Niki.

Teško umem da napravim jasnu razliku između ombrea i običnog izrastka. I dalje volim frenč na noktima. O seksu pričam samo s Gagom pa čak ni tad ne zalazim u detalje. Ne delim savete. Nisam pametna. Ne znam kako da rešim svaki problem. Nemam odgovor na svako pitanje. Ne pratim modu. Ne znam šta ću sutra za ručak. Ne šminkam se kad idem da bacim đubre. Imam jedanaest donjih delova trenerki za po kući. Ne ložim se na Pedeset nijansi sive, Keri Bredšo mi je totalno antipatična. I svi znamo da je Čak Noris propali glumac. Uostalom, da je on stvarno toliko moćan i jak on bi već došao da mi razlupa ovu tastatjlkdalkdnfsdfjnxcv…. 🙂

Pišite Dudi na [email protected]!

Tagovi: