Godina za ljubav!

by | januar 3, 2013

Jasmina Ubiparip, izvršna urednica

M

noge od nas dočekale su ovu novu 2013, sa vrlo malo entuzijazma. Kao da su nas brige i kriza, i opet brige toliko umorile da smo izgubile iz vida mogućnost da bismo možda mogle na nekoliko dana da ih zaboravimo, da se sredimo, zablistamo, okružimo se onima koje volimo, nabacimo osmeh na lice, zaigramo u najvišim štiklicama, osetimo se kao kraljice i napunimo baterije za naredne mesece . Bez obzira na sve… ma, baš u inat svemu!

“A, ne, ne vredi, nećeš me nagovoriti da dođem na žurku”, odbrusila mi je moja dobra prijateljica nekoliko dana pred Novu. “Kad nam 2012. nije donela promene nabolje, šta tek možemo da očekujemo od ‘baksuzne’ 2013.? Zašto da slavim? A i kriza je, štedim!”

Jeste, kriza je i novca je manje nego prethodnih godina. Možda nije baš najbolji trenutak da “vijamo karijeru”, dižemo kredite ili planiramo letovanje na egzotičnim destinacijama. Ali je zato baš sada pravo vreme da se posvetimo vrednostima koje su “otporne na krizu”, a koje ponekad, u vrtlogu svakodnevice, kao da zaboravljamo. Ljubav, prijateljstvo i porodica neka budu naše utočište od, već pomenutih, briga, krize, i opet briga. Jednostavno je – poklonite onima koje volite više toplih reči, osmeha, dobre volje i vremena. Za početak…

“U 2013. želim ti… 2013. poljubaca! Najmanje!”, sa podijuma za igru, nekoliko minuta posle ponoći šaljem SMS mojoj dobroj prijateljici. U štiklicama sam, doduše, ne baš najvišim, ali zato savršenim za đuskanje. I, da, on je pored mene, rukom me je obgrlio oko struka, smeje se, divno je raspoložen… “Uopšte nije loše za početak jedne ‘baksuzne’ godine”, pomislim.

Zapravo, samo je na nama da ovu godinu pretvorimo u godinu za ljubav! Jer, sve zavisi od ugla iz kojeg posmatramo stvari. Ne sviđa vam se kako zvuči 2013? Pročitajte to onda s druge strane!

Srećna Nova!

Tagovi: