Individualizam i renesansa

by | mart 27, 2014

Proleće vaše originalnosti

dobar_likPa, ljudi moji, je li to moguće? Kalendarsko proleće donelo je nešto što toliko retko viđam da to moram ovde da podelim sa celim razredom. Ovo je onaj kratki period kad su cure zbunjene vremenskim prilikama i uhvaćene su između svog slatkog zimskog looka i letnjeg razgolićivanja.

Neke malo porane pa respiratorni sistem padne žrtvom, zato pripazite! Bolje da budete kasnije ogoljenije na ulici nego ušuškane u bolnici.

Ovaj prelazni period doneo je sa sobom jednu retku pojavu koja me je obradovala a to je – bogatstvo različitosti! Žene su na ulici pokazale neuobičajeno visok nivo individualnosti, ovog ranog proleća. Za razliku od… uvek, kad sve manje-više izgledaju isto (vidi moju raniju teoriju o nevidljivoj centrali iz koje idu naređenja o odevanju).

Nije zima pa da se drže propisane trend jakne ili kaputa a nije ni leto pa da sve furaju istu haljinu ili šta već. Trenutno vlada pravi sajam kreativnost i ja to pozdravljam. Slojevito oblačenje je na snazi. Ono kad se ujutru smrzneš a popodne skuvaš.

A, neka… Lepo vam stoji…

Tagovi: