Kako se spakovati za kratak put?

Tijana Jovanović, urednica Mode i stilista

U

koliko ste odlučile da ovo leto odmarate vikendima kod prijatelja, na moru ili jezeru a imate onaj večiti problem šta poneti za samo tri dana van kuće evo nekoliko korisnih saveta.

Odredite kolorit svoje garderobe i pobrinite se da vam sve stvari budu u sličnim nijansama. Tako ćete biti sigurne da se svaki komad slaže sa ostalima. Najpre počnite odabirom kupaćeg kostima kako biste ostale tonove uskladile sa njim. Potreban vam je udobni bikini za plažu i sunčanje, kao i jedan moderan cut off model koji se lako kombinuje sa trendy krpicama.

Sledeći obavezan element jeste maksi suknja. Dovoljno je da je sparite sa kupaćim kostimom i nekoliko drvenih narukvica i spremne ste za šetnju plažom, a ukoliko je potrebno možete je povući iznad grudi i uz pomoć kaiša učiniti da izgleda kao lagana haljinica za razgledanje grada.

Ešarpa je definitivno must have kada ste na odmoru. Osim što je odličan detalj koji će obogatiti odevnu kombinaciju može se vezati oko struka ili za tili čas pretvoriti u turban. Višestruko je korisna za vožnju brodićem ili čamcem.

Nikako ne zaboravite prozirnu tuniku koja je idealna kao dodatak na kupaći kostim za ručak u rustičnom restoranu na šetalištu, ili čak salsa veče u plažnom baru.

 

Kako ni jedno letovanje ne može da prođe bez dobro ukrojenog šortsa nemojte ga zaobići pri pakovanju. Ne samo što je udoban već je i multifunkcionalan, i svakako se sjajno uklapa uz laganu košulju bez rukava koja je takođe obavezan detalj u vašem koferu. Ona će dobro doći i uz maksi suknju, a ukoliko je duža i sama može biti veoma efektna.

Sve ovo ne bi bilo potpuno bez dva para obuće idealne za letnji odmor. Neka vaš izbor budu ravne rimljanke i sandale sa platformom, dobre za sve prilike.

I na kraju nam ostaju još torbe. Osim XL varijante sa ručkama pogodne za svaki dan, kao i za put, u kofer spakujte i jednu manju sa dugačkim kaišem za izlaske.

Sada ste spremne za odmor ili provod. Na vama je da odlučite koja će od ove dve varijante biti vaš letnji izbor.

Tagovi: