Šta žene žele?!

by | septembar 13, 2012

Foto: Aleksandra Ostojić, www.linea.bz

K

oliko li sam samo puta do sada čula od strane muškaraca kako žene ni same ne znaju šta hoće u životu i kakvog muškarca žele. Ne mali broj njih se žali kako im je potreban priručnik za dešifrovanje onoga što žene kažu u ono što one zaista misle. Nekima od njih je životna želja da se domognu magične kugle koja će im odgonetnuti misteriju ženske intuicije u koju nikako ne mogu da proniknu. Neretko, nju krive za sve! Uglavnom su ubeđeni da žene žele muškarca koji može intuitivno da pogodi šta one zapravo žele. Ne libe se da priznaju da ima i takvih među njima, ali se slažu u konstataciji da uglavnom nisu heteroseksualci.

A šta žene zapravo žele?!

Da se čujemo! Potpuno odgovorno tvrdim da jedino što je potrebno za uspešnu vezu je da se čujemo.

Muškarac mog života ne mora da se odaziva na ime Rodžer ali moramo da se čujemo da bismo mogli da se razumemo. To je osnov. Bez obzira koliko blizu stojimo jedno naspram drugog, ukoliko se zaista ne čujemo i nismo u mogućnosti da prepoznamo osećaje, želje, htenja našeg partnera, neminovno ćemo doći u situaciju kada ćemo shvatiti da nemamo apsolutno ništa zajedničko i da sve vreme hodamo paralelnim, besciljnim putevima, umesto onima koji se prepliću – jedinim, pravim, zajedničkim.

Bezbroj puta mi se desilo da pričam sa nekim kao sa zidom. Ja jedno, a on nešto sasvim deseto. Tu smo, jedno naspram drugog, držimo se za ruke, spavamo zajedno ali se ne čujemo. Verujem da mnogima nije nepoznat taj osećaj. Kada muškarac dobro čuje ženu, on može da hvata u letu ono što ona čak i ne izgovori, nego samo nagovesti.

Ključ je u komunikaciji!

Tek kada se dobro čujemo, možemo da komuniciramo. A samo ako se držimo dvosmernog puta komunikacije i međusobno izmenimo sve što nam je na duši, možemo ostvariti uspešnu vezu koja je sadržajna i konstruktivna, a time stići do našeg cilja.

Ništa novo neću reći ako kažem da se veza gradi. Za to je potreban mukotrpan i istrajan rad. Korak po korak i neće svaki biti lak i ispravan. Nekada ćemo morati da se vratimo i po dva koraka unazad da bismo uskladili naše korake, da možemo da nastavimo dalje zajedno, nogu uz nogu.

Do nas je koliko smo spremni daleko da idemo.

A kada uspostavimo komunikaciju koja je dvosmerna, uskladimo naš međusobni ritam, dolazimo do otvaranja suštinskih potreba i uzajamnog razumevanja. Tada će muškarac shvatiti šta je to što žena želi u svom životu.

Po mom mišljenju, to je ’handyman’!

The Perfect Man is Handyman

Neko ko će joj se naći pri ruci u svakoj situaciji, bilo da se radi o zameni ulja, pružanju moralne podrške, toplog zagrljaja, pomoći oko nalaženja posla ili lepljenja ukrasnih lajsni od stiropora po ivicama zidova i plafona, koje su samo njen hir.

Vešta i čvrsta muška ruka je ono čemu ni jedna žena ne može da odoli. Pred njom padaju u vodu sve diplome, avioni i kamioni. Muškarac na koga žena može da se osloni u svakom trenutku je jedini pravi, ’gospodin savršeni’.

On ne mora da ima keca u rukavu i rešenje za svaki nastali problem u trenutku kad nama padne na pamet ali je potrebno da mu verujem i da sa sigurnošću znam da će ga naći.

Večito pitanje

Celog života sam se pitala šta je to što bi trebalo da čujem od muškarca svog života, kada se jednom pojavi pred mojim vratima. Bilo je potrebno mnogo godina lutanja i traženja, vrela letnja noć, presijavanje Mesečine po površini reke i dve flaše vina da u letu uhvatim misao izrečenu za susednim stolom. Došla je od muškarca, očigledno sigurnog u sebe, u burnom, ljubavnom zanosu sa svojom voljenom: ’’Ja možda nemam rešenje u ovom trenutku ali znam da ću ga naći!’’

Mene je ubedio iz prve. Koliko sam mogla da vidim, i nju je.

Od tada mi to svako jutro zvoni u glavi, umesto budilnika. To je moja nova mantra za bolje sutra. Sad znam da je sve moguće, samo ako se čujemo.

’’Bože, sad kad već znaš model, pošalji mi jednog istog ovakvog, samo neoženjenog!’’, bilo je ono što sam ja pomislila u tom trenutku, zagledavši se u nebo.

Žana Korolija, vlasnica agencije za odnose s javnošću CORE Relations 

Tagovi: