Što (zaista) vide muškarci na našem izgledu?

by | septembar 13, 2012

Od kad je svijeta i vijeka žene su svojim izgledom željele zadiviti suprotni spol. U današnje vrijeme to znači obavezno nošenje tangi koje nisu ni malo ugodne, grudnjaka s nekoliko slojeva jastučića, geliranih umetaka, žice kako bi poprsje izgledalo bujno i seksi, steznika koji tako stisnu da spriječe cirkulaciju cijelog tijela ( da ne govorim o znojenju tijela i nelagodi koju uzrokuje taj sintetičko-gumeni materijal), uske odjeće u kojoj zaboravimo normalno disati, čarapa koje sužavaju noge, gaćica koje podižu guzu, korzeta koji prekrivaju strije nastale nakon poroda. Bože, jesmo li mi normalne?!

Kao savjetnici sve mi više na savjetovanja dolaze i muškarci, koji se pred ogledalom, suočeni s vlastitim problemima građe tijela, najčešće pozivaju na vlastitu prirodnost. Jeste li ikad čule da neki (hetero) frajer nosi rublje koje povećava muškost, definira stražnjicu…? Naravno da ne! Kavi su takvi su, mi ih prihvaćamo.

Upoznajući filozofiju odabira odjevnih komada jačeg spola, shvatila sam kako muškarci ne gledaju žene kao namontirane lutkice. Dobro, na prvu je možda tako, ali kad vole i žive sa ženom svog života ne komentiraju sa svojim prijateljima ima li ona strije, velika ili mala prsa… Uostalom, ne primjećuju uopće jesmo li odjenule steznik ispod haljine, je li stražnjica podignuta ili spuštena. Oni vide kako mi zračimo, gledamo li ih s ljubavlju, kakve smo majke, domaćice… U to sam se uvjerila i s jednim parom koji je zasebno došao na modno savjetovanje. Imali su 25 godina braka i žena je tražila savršen korzet u kojem bi pokazala svom mužu sav svoj seksipil. Potragu za korzetom objasnila je kao potrebu da se osjeća sigurno u krevetu. Naime, otkad je rodila i treći put, što je uzrokovalo pojavu strija, nikad, ali nikad nije pokazala svom suprugu tijelo- uvijek ga zavodi u korzetu, a na plaži se kupa u seksi jednodijelnom kupaćem kostimu. Zamislite!? Za razliku od nje, on je ponosan otac troje djece koji veliča svoju dragu kao zanimljivu životnu suputnicu koja je uz karijeru rodila troje prekrasne djece, koju voli, kojoj se divi i koja super izgleda. To mi je ispričao birajući košulju za večeru u povodu njihovog srebrnog pira.

Zaključak? Muškarci ne vide žene onako kako se mi vidimo pa upravo zato mogu reći kako su mnoge modne industrije profitirale s vlastitim praktičnim izumima upravo zbog nas samih. Zbog utrke s drugim ženama koje ispod svojih haljina skrivaju niz malih trikova i pomagača koji čine tijelo savršenim. Stanite na loptu i dajte svojem tijelu priliko da vas pokaže u najboljem svijetlu, jer kao što su bore odraz naše sreće (jer one primarno nastaju uslijed smijanja) tako i svaka naša godina donosi nešto svoje. Uživajte u svojim godinama i jačim polovicama. Jer, muškarci nas vole zbog toga što smo, a ne zbog naše čarolije da sakrijemo nedostatke! Uostalom, što su nedostaci, a što naši plusevi?

Kako se vi osjećate u svojem tijelu? Volite li i ove jeseni i kako ugađate svojim frajerima? Pišite mi…

Tagovi: