Suprotnosti se…

by | mart 20, 2014

Šta je prava istina?

dobar_likDa li je baš lepo da se ti i tvoj partner u svemu razlikujete? Da li je tačno da se suprotnosti privlače? Oni koji tvrde da je tako, uvek koriste neke analogije iz domena prirodnih nauka. Nešto o magnetima, drvetu i vatri i slično… Ono što bih vam ja rekao je da se suprotnosti možda i privuku nekako ali baš i ne funkcionišu zajedno.

Za početak, to što je on dečak a ti devojčica je već sasvim dovoljna suprotnost i svako dalje insistiranje na različitosti koja će pojačati dinamiku je prilično bespotrebno. Kontraproduktivno, dodao bih.

Zašto bi ljubavni odnos bio drugačiji od prijateljskog po tom pitanju? Ljubavnici bi trebalo da su dobri prijatelji jer ne mogu biti u stanju seksa non-stop. Ko još traži prijatelja koji ima sve suprotne stavove i mišljenja? Što sam stariji, shvatam da život želim da provedem u što izolovanijem getu i u krugu što striktnijih istomišljenika. Ionako sam ceo život manjina unutar manjine i dosta mi je terora većine. Neću tu većinu da puštam blizu sebe, više nego što sam prinuđen.

Kažu kako je tenzija i neki vid neslaganja jako dobar za „one stvari“. Ne znam baš, meni nikakvi popravljivači snošaja nikad nisu bili potrebni. Ni hemijski, ni fizički a bogami ni duševni! Ljudi sa kojima nemam skoro ništa zajedničko ionako čine 98,4% populacije i ne moraju svoju teritoriju da šire i na moju intimnu zonu.

Ne kažem da ne bih na brzinu se susreo te razmenio poneki fluid sa gospođicom/gospođom Suprotnicom koja jako dobro izgleda ali ovde pričamo o načinu funkcionisanja veze. Tu suprotnosti nikako ne mogu biti od pomoći.

Za sve što smatram i radim, imam veoma dobar razlog, dobro sam razmislio pre toga i veoma sam istrajan u svojim pozicijama… I što je nečiji stav različitiji od mog, u nekim (meni) ključnim stvarima, to manje možemo biti zajedno u bilo kom svojstvu.

Znam da sam ovim unapred umanjio sebi šanse za svašta ali…

Razgovaraćemo kad, kao i ja, budeš iskreno mrzela domaće spisateljice sa dva i više prezimena…

Tagovi: