Swatki moj jepi medo!

by | februar 19, 2013

Mrzim kada mi to radi, a radi mi to svaki put! Ili barem – kada je u svojoj hiper zaljubljenoj fazi. Mislim, ona je mene zvala na kafu, i ako si me već zvala to znači da sam ti iz nekog razloga potrebna. Da hoćeš nešto da mi ispričaš ili želiš nešto da me pitaš, tako to… Da sam znala da će da i onaj njen opet da bude tu, ne bih ni išla, majke mi.

Hej, dva sata su se ljubakali, žvalavili i gugutali preda mnom! Mislila sam, krajnike će joj izvaditi! Prvo, nije ni malo prijatno kad se dvoje tako dohvate, a ja sedim preko puta njih. Mislim – helou, dokle ja da se pretvaram da pišem poruke na mobilnom??? Mogli ste bar kredit da mi dopunite, ili da pustite neki film, da se ne smaram. Baš je to grozno, je l’ da? Fuj, složila se Gaga. Baš fuj.

A tek to tepanje da si čula… Pa tačno mi je došlo da bacim peglu! Ne zna se ko je gori od njih dvoje, rek’o bi čovek – ljubav samo takva, a ni dva kišna ponedeljka nisu sastavili zajedno!? Zamisli, ona njega zove „mišiću“, on nju „maco“. A mišić pritom ima dvesta kila! Stvarno da ne veruješ.

Ja u celom svom životu nisam otišla dalje od „dušo“. Zamisli da tebe onaj tvoj zove MACO? Maco, skuvaj mi kafu… Maco, gde su mi novine? Kuco, eno su tamo, na stočiću… Stvarno ne kapiram to imbecilno tepanje. Na kraju krajeva, koja bi normalna poželela kraj sebe jednog MIŠA?

I onda, kad su konačno progovorili, ona je pričala a on je ponavljao sve što bi ona prethodno rekla. ‘Sinoć nam je baš bilo ekstra, je l’ da, medo?’ ‘Baš nam je bilo ekstra’, potvrdio bi meda. ‘Klopa je bila strava’. ‘Daaaaaa, stravaaaaa’, dodao bi on. Kakav copy-paste od veze, da ne veruješ. Da li se svi srećni parovi ponašaju kao idioti ili sam nešto propustila?

Da ga u neko doba nije poslala u radnju po sokić od jagodice, tačno bih odlepila. Ok, možda ja nisam normalna, ali nekako mi ne ide da žena sa svojih trideset i kusur razgovara s odraslim muškarcem tako da ne možeš sasvim sigurno da odrediš da li se obraća mladuncu srebrnog retrivera ili detetu uzrasta od dve godine.

I to što ne mogu ni minuta da se razdvoje – e to je tek čudo. Ama nisam stigla ni da progovorim, kad eto ti njega, zove da pita hoćemo li sokić od šumskih ili običnih jagodica…?! „Medo, ja vojim cve sto i ti vojiš… I ja tebe vojim… i ti isto hihihihii… jubim. Medo… dodzi blzo“.

E, a tek kad mi je rekla da imaju zajednički profil na Fejsu! Naterala me je da joj momentalno pošaljem frend rikvest. ‘Kome da pošaljem, tebi ili njemu?’ ‘Nama. Mi smo sada MI’. Kuca&MacaLoveForever, ili tako nešto… A da si samo mogla da vidiš te patetične objave, pa statuse, citate, majko mila, svemir još nije video toliku ljubav. Da nije malo isforsirano, a?

Ali hajde da i razumem nju – žensko je, pa to tepanje, otkud znam, možda ima veze s majčinskim nagonom. Ali kako je moguće da njemu to nimalo ne smeta? Nije to da se ona tako ponaša samo kad su sami, nego ona to i pred drugima tako. Mislim, koliko muškaraca poznaješ koji neće pocrveneti ako im u redu za kasu kažeš „svatki moj jepi medo, kupi mi čokojadicu, oćeš pviiiiiiiz“?!

„E, pa ja bih da krenem“, rekla sam kad smo popili po sokić. „E baš si neka“, frknu Nina. „Mogla si, vala, da ostaneš i na ručku“.

Vlado – kuckala sam u liftu. „Movim te, sedi u svoj mavi autić i dodži blzo po mene, pviz…“

Tagovi: