The Adorable Man

by | februar 19, 2014

poliakovPočela sam opet neku evolution start your own revolution temu, međutim, Sanja Perić me je podsetila da je Mars u Vagi, što po njenom tumačenju znači “želja da se bude željen“, te možda ipak da ispričam neku lascivnu priču čiji je glavni junak moj omiljeni zavodnik, to jest ja. Ako vam je potrebno da se nešto novo osmisli i pokrene, nema bolje osobe od mene, samo nemojte da tražite da ostanem predugo ili da dolazim na posao svakog dana. Rutina me nagriza kao kiselina. Isto tako, ako vam je do uzbudljive avanture koja će imati grandiozan start, nema opet bolje osobe, samo nemojte misliti da će trajati ili da će se prevoriti u everyday is a holiday s plaćanjem računa. To sam probala više puta, jasno i vrapcima na grani – prosto ja to ne umem. Ali zato seduction introduction – prštaće bela staza s Deda Mrazom ili bez njega. Ne znam zašto, rečenice su mi kao u stihovima, sigurno je nešto u nečemu u konjukciji ili u nekoj kući. Sanja se nervira kad mora da mi objašnjava neke stvari (“Moram već jednom da te naučim astrologiji“). Fakat, vreme je jer je astologija nauka o Vremenu. A ja u stvari ništa ne učim, samo se prisetim. Znanje je u stvari sećanje, za sve nas.

“Kupi krompir da napravim pire, imam punjene paprike. Dođi!”, ovako je zvučao poziv na seks od divnog dečka koji je valjda na vreme shvatio ono da bi ga svakodnevni život sa mnom ubio, te mi se servira na kašičicu, uz veliku dozu humora i muzike. Taman da se uželimo dovoljno i da imamo o čemu da razgovaramo. There is nothing more erotic than a good conversation. Ja sam Merkurov tip, meni je to važno. I to mi je foreplay. Ako nisi zanimljiv sagovornik, nikakve čokoladice, loknice niti zlatnici ne pomažu. Probala sam i to, čisto da potvrdim teoriju u praksi. Više puta. Uvek je bljak. Ako radiš stalno jedno te isto i očekuješ drugačije rezultate, to je pre odlika ludila nego inteligencije. Stoga sam prestala s tim.

“Obožavam te koliko si blesav. Evo stižem, samo da svratim do neke fancy piljare.” Mislim, ne mogu sad baš toliko protiv sebe, moram da kupim neku matovilac salatu, rukolu i avokado, ako imam sreće da nije zelen. On je The Adorable man, late tridesete, nije zelen. Lep, šarmantan, zavodljiv. Odličan u kuhinji, krevetu i za di-džej pultom. Pritom picajzla, kod njega se sve zna, zato što on tako voli i želi.

Nema ništa gore od muških stanova. Podjednako su mi grozni oni koji uopšte ne vode računa gde šta bacaju i žive kao životinje, zajedno sa nekim životinjama i smrdljivim čarapama, i oni kojima stan izgleda kao hotelska soba o kojoj neko drugi brine da bude čista i bez bilo kakvog identiteta vlasnika. Horor. Jednom smo radili neko istraživanje kad su žene u dvadesetim, tridesetim i tako dalje govorile šta im je važno kod muškaraca. Znate već šta dvadesete i tridesete nose, ako ne znate da vam odmah kažem: imate prevelika očekivanja i zavedene ste Holivudom, ali uživate u istraživanju i slobodi koju imate. No, zanimljivo mi je bilo da je za žene posle četrdesete najbitnije bilo da je on čist. Ja sam se nekada tome smejala. Danas mi, nakon svih istraživanja, nije smešno uopšte. Tako kad nađem neku picajzlu goru od sebe, silno se obradujem. Onda se oslobodim toliko da mogu i da prespavam kod njega. I još imamo o čemu da razgovaramo. I što je navažnije – on me se ne plaši, a to mi je tako seksi u ovom Vremenu. Uradim sve kako bi ga isprepadala, a on iznova nalazi način da prepreke prođe šarmantno i jednostavno. Kad god tražim superheroja, on se sam javi.

Druga prijateljica koja se bavi kineskom astrologijom kaže mi da imam nekog hurting officera i da nikada neću biti srećna s muškarcem. Kao da ja to sama dosad nisam shvatila. “Nego vidi ti kad će Batman da izađe iz depresije?!”, smejemo se.

Mene nikada niko nije zvao na punjene paprike, jeste da ih i ne jedem, no treba čitati između redova. Iako smo stvarno u realnosti pravili ručak, razgovarali, jeli… u nekom trenutku on pomene Kesića i reče kako mu je to super emisija. Oh, uredno sam rekla da se unapred izvinjavam jer će sledeći segment zvučati kao govor, ali vrlo sam pasionirana što se toga tiče… Da li je moguće da i dalje ne vidimo da i ismevanjem stvari koje nam se ne sviđaju mi ih promovišemo i energetski finansiramo pa čak i uvećavamo njihovo dalje postojanje. I ovim pominjanjem “ja podržavam Kesića”, zabavan je, međutim to nam neće pomoći u ovom Novom Vremenu. Da li je moguće da danas niko nije ukapirao da čak i skandali vraćaju ljude u žižu javnosti i njima je sve bolje i bolje. Svi znamo šta su mnogi radili, pa da li im se nešto desilo?! Setite se suza svih onih starleta čiji su navodno privatni porno-snimci u javnosti od njih napravili … šta?! Još veće zvezde! Energija ide kuda ide naša pažnja. Ako smo fokusirani na sve to što nam se ne sviđa, upravo ćemo to i dobiti. I to u većim količinama, jer je sad manifestacija misli još aktivnija. Kad vaspitavate dete govorite li mu “nemoj to da prospeš“ ili mu lepo kažete “drži šolju i pijuckaj… kako je ukusna ova topla čokolada sa medom i rogačem“. Ako partneru stalno naglašavate šta vam se ne sviđa kod njega – to će biti predmet rasprave, čak i razvoda. Da ponovim još jednom: ukoliko stalno radimo jedno te isto i očekujemo drugačije rezultate, to je pre odlika ludila nego inteligencije. Sve je to povezano i svi smo mi povezani… Toliko sam se bila raspričala da je morao da preduzme nešto ne bih li zaćutala ili se makar fokusirala na njega i govorničku strast pretvorila u igre bez granica, ali s njim.

“Kakav tebi superheroj treba?”, pita me posle, za vreme šaputanja na jastuku. “Batman mi je oduvek bio simpatičan…” “Zato što je human, ima neviđenu gajbu i batlera?” ”Da, pa čak i kad je depresivan, pojavi se gde god je potreban.” “A često je u depri jer ga muči ljudska nepravda i bahatost. Mrzim bahatost”, kaže. “Ne mrziš ti nikoga. Ti si divna osoba”, uvek osetim prosvetljenje u krevetu. Sve je međusobno povezano. Onda više nema potrebe da prosuđujemo. Sve dok svet procenjujemo kao dobar ili loš, ostajemo u stanju polariteta, u stanju pada. Ljudska vrsta mutira u ovom Zlatnom Dobu, imamo novi DNK i odvikavamo se od procenjivanja, vidimo samo Jednotu, imuni smo na bolesti i osećamo jedino Ljubav.

Jer ko će biti čovek budućnosti? Onaj ko voli!

Budite u toku na www.zanapoliakov.com!

Tagovi: