Zabava za dvoje

by | septembar 26, 2013

Pravi tekst iz ženskog magazina

dobar_lik2

Od svih stvari u ženskim časopisima, uvek sam najviše voleo da čitam one tekstove u vidu saveta za bolji seks i uspešniju vezu. Horoskop pruža samo mali deo smeha i mora se pogledati teža artiljerija. Te kako da budete njemu bolja, te kako da budete sebi bolja. Te kružite kockicom leda po testisima, te nipošto to nemojte raditi. Zavisi da li je tekst iz parnog ili neparnog broja magazina. Pre neki dan sam u jednom magazinu video spisak od 25 stvari koje parovi treba i mogu da rade u jesen. Progutao sam svih 25 fenomenalnih predloga i shvatio da jesen mrzim još više nego pre čitanja teksta. Od „Šetajte dok zlatno lišće šušti pod vašim nogama“ ručak i doručak zajedno htedoše da još jednom prođu kroz moja usta ali u suprotnom smeru.

Kako je bre moguće da među 25 stvari koje možeš da radiš u jesen sa voljenom osobom nema najbolje? Nema one koju jedino u jesen i možeš da radiš!

26. savet – savet Dobrog Lika glasi: Pecite paprike!

Miris pečenih paprika i ceo taj ritual su nešto najbolje što jesen ima da ponudi. Ako ne i jednina zapravo dobra stvar u tom buđavom, umirućem godišnjem dobu. Naravno, do ljuštenja paprika. Tu već bežim i prepuštam stvar prisutnoj ženi. Bilo da je to voljena cura ili mama, baba, tetka, komšinica…

Ove jeseni, iznenadi ga saobraćajnim znakom koji si sama maznula sa magistralnog ili regionalnog puta i prepustite se pečenju babura na nagaravljenoj površini istog. Iz nekog razloga, najlepša je paprika pečena na limu znaka izričite naredbe. Preporučujem onaj o zabrani preticanja. Da ne sitničarimo, dobri su i znaci upozorenja, trouglovi.

Tagovi: