Zeleno je moja boja ljubavi

by | decembar 7, 2012

Foto: Aleksandra Ostojić, www.linea.bz

M

oglo bi se reći da sam imala ‘dobar osećaj za feeling’, što bi rekla Ceca, kad sam onomad pisala o Zelenom danu.

I, eto! Zelena boja, nijansa smaragdna, da budemo precizni, izabrana je za Boju predstojeće 2013. godine od strane kompanije Pantone, koja se bavi postavljanjem profesionalnih standarda boja u industriji dizajna.

Kažu da ova moćna nijansa ima univerzalnu privlačnost, lako se primenjuje i pronalazi svoje mesto u modi. A stoji svima!

Lako bih mogla da smislim nekoliko stvarčica smaragdno zelene boje za koje bi se našlo mesta u mom okruženju.

Recimo, Furlina Zelena tašna za dan. Božanstvena nijansa, razbija jesenje sivilo na sitne komade.
Smaragdne minđuše za veče. Privlače pažnju tačno tamo gde treba – na oči. Može i sa prstenom u kompletu, ne bih se bunila. Ipak je to najvredniji dragi kamen. Skuplji čak i od dijamanata jer ga je teško naći u poslednje vreme.
Dan inače počinjem Zelenim čajem.
I na kraju, neke smaragdno Zelene oči, za svaki dan, po ceo dan! Kakve li Bred Pit ima, on je sad slobodan?!

Smaragd produbljuje strasti pa nije ni čudo što je Anđelina nosila smaragdni nakit dok je bila s njim. Al’ nije pomoglo. Nekad ni ljubav nije dovoljna da ljudi ostanu zajedno, a kamoli kamenje. U svakom slučaju, daje nadu. Mislim, smaragd. Okej je nadati se, mada uvek kažem da se to uglavnom svede na zaluđivanje.

Smaragd je simbol ponovnog rođenja i smatra se da u sebi sadrži životnu dobrotu. Donosi mir, harmoniju, ljubav, vernost i bogatsvo. Jača imunitet. Šta više da poželim?! To je sve što bih stavila u ovogodišnje pismo Deda Mrazu! Sinoć su pale prve snežne pahulje. Zamislila sam želju, pa bih mogla i da je napišem u celosti.  Prošlogodišnje želje mi je skoro sve ispunio. Prevideo je samo jednu sitnicu. Al’ neću sad…

Možda bi vredelo odabrati Zelenu haljinu za doček Nove godine mada postoji velika verovatnoća, koju smatram opasnom, da se stopim sa novogodišnjom jelkom i celokupnim dekorom. Uvek sam pre za crvenu. Možda me tako deda Mraz zameni za svoju devojku i odvede daleko, daleko odavde, gde vlada mir, harmonija i ljubav. Opet sve u znaku smaragda!

Uostalom, da se Severina pojavila u nekoj od ovih Zelenih haljina na nedavno održanom Hello partyju na Belom dvoru, ne bi se obrukala k’o poslednja očajnica, vapeći za malo pažnje, koja će podgrejati njenu karijeru, koju inače samo skandalima i održava.

Žana Korolija, vlasnica agencije za odnose s javnošću CORE Relations

Tagovi: