Žene se vezuju seksom, a ne muškarci! (Drugi deo)

by | novembar 8, 2012

Foto: Aleksandra Ostojić, www.linea.bz

D

a bi se muškarac zaljubio u ženu potrebno je da je dobro upozna, provede izvesno vreme sa njom, da se zbliže i prođu zajedno kroz situacije koje će pokazati istinsku prirodu njihovog odnosa. Kroz kvalitetno provedeno zajedničko vreme (bilo da je to kafenisanje, izlasci sa prijateljima, putovanje, čišćenje ulice) stiču poverenje i poštovanje prema ženi, što je osnov pravog ljubavnog odnosa. Na taj način seksualna energija ulazi u igru i pre nego što se taj sam čin desi.

Najveće zadovoljstvo im nije seks već strast sa kojom ulaze u njega. Kada je strast jaka, seks dolazi kao završnica ali to nikada nije glavni cilj. Sve drugo za njih je čisto fizičko pražnjenje, kao da odu u teretanu. Više emocija imaju prema bilo kojoj fiziološkoj radnji (jedenje, piškenje, kakenje), nego prema osobi sa kojom imaju seks. To su mi potvrdili i neki drugi muškarci.

Sve do tada, mom kumu se ne žuri. Kaže da se dobre stvari dešavaju onima koji znaju da čekaju. Delimo mišljenje da je seks bez ljubavi isprazan i besmislen kao i ljubavni odnos bez seksa. Zaljubljen, kao što jeste, kaže da on i njegova devojka vode ljubav stalno, čak iako to zapravo još uvek ne rade. Sam njihov odnos je seksualno uzbudljiv (onaj osećaj kad se setimo voljene osobe pa nas obuzme seksualno uzbuđenje).

Nošeni na krilima ljubavi, u nama se stvara osećaj konstantnog priliva hormona sreće i zadovoljstva u našem telu. Neki naučnici taj hormon (oksitocin) krive za tu zaljubljivost žena nakon dobrog seksa, ali ja ne bih te opite uzimala u obzir jer su ipak rađeni na pacovima.

Jedno je sigurno – ako muškarac uspe da seksualno zaposedne ženu više ne mora da brine o svojoj poziciji kod nje i kakve joj se misli roje po glavi. Sve drugo postaje manje bitno od njega, čak i suparnici otpadaju kao blato sa cipela. Jer žena je biološki stvorena da rađa i time stvara nastavak vrste. Ona podsvesno dolazi do svog partnera – bira iz gomile potentnog mužjaka koji će moći da je oplodi da bi se ostvarila u svojoj primarnoj ulozi Majke. A da bi muškarac odveo ženu u krevet potrebno je samo da kaže pravu reč. Njena G se nalazi u glavi, tačnije, ušima. Svako ko traži ispod tog nivoa, gubi vreme.

Slično reaguju i muškarci, samo je drugo čulo u pitanju. Ono što vide ih najviše privlači. Samo, treba imati na umu da je primarna uloga mužjaka da oplodi što više žena, a ne da se zadrži na jednoj, što je obično naša želja (setite se biologije – žena ima jednu plodnu jajnu ćeliju, a muškarci milione spermatozoida!). Upravo iz tog razloga, da bi ga zadržala samo za sebe i postala jedna, jedina, jedistvena, neponovljiva i nezamenjiva, žena treba da zaokupi muškarca svojom pažnjom duže vreme da bi ga osvojila u potpunosti, toliko da ne poželi nikada više da ode od nje.

Prema mom iskustvu, seks nije dovoljno dobar ukoliko nema neki dublji smisao. Ne mora da predstavlja Ljubav i ne mora da se desi u Vezi ali smisao dobija tek ako proizvede Bliskost i Povezanost među partnerima. Onda možete da imate seks i pre nego što se upoznali! U tom slučaju, budućnost vaše veze se ne dovodi u pitanje.

Žana Korolija, vlasnica agencije za odnose s javnošću CORE Relations

Tagovi: