Rešite se neugodnih mirisa u svom domu

18.02.2012 u 18:00 časova Nema komentara

Predstavljamo vam nekoliko praktičnih saveta kako da se rešite neugodnih mirisa u svom domu, pre svega u kupatilu i toaletu, te svoj životni prostor učinite mirisnim na sasvim prirodan način.

Sapun za ruke

Iskoristite ga tako što ćete poprskati WC šolju tečnim sapunom za ruke i pustite vodu dok istovremeno četkom stvarate više pene i ribate je. Na taj način ćete ukloniti neugodne mirise i neće biti potrebe da koristite veštačke osveživače vazduha.

Narandžina kora

Osvežite kupatilo tako što ćete u manju činiju narendati malo narandžine kore i ostaviti u kupatilu na neko vreme. Njen snažan i prijatan miris vrlo brzo će neutralizovati sve neugodnosti u vazduhu.

Soda bikarbona

Ona se najčešće stavlja u malu posudu u frižider kada želite da ukolnite neprijatne mirise jer ih soda jako dobro upija. Naravno, ovaj trik funkcioniše u bilo kojoj prostoriji, ne samo unutar frižidera, te možete ostaviti posudu u kupatilu ili prostoriji koja neugodno miriše. Menjajte sadržaj posude barem jednom mesečno.

Sirće

Njime možete brzinski premazati pločice u kuhinji i kupatilu. Posebnu pažnju posvetite pločicama oko WC šolje. Isto tako, ako vodu puštate dok je poklopac podignut, moguće je da se kapljice s neugodnim mirisom rasprše na zidove okolo školjke pa obratite pažnju i na njih. Isto tako, možete posuti malo sirćeta u WC šolju i ostaviti najmanje sat vremena pre puštanja vode. Za dodatno osveženje pomešajte sirće i sodu bikarbonu u šolji.

Eterično ulje

Može vam pomoći u otklanjanju neugodnih mirisa tako što ćete natopiti komadiće vate u eterično ulje bilo koje vrste i staviti ih u posude na policama ili u šoljicu na radnom stolu.

Ključne reči: , ,
Sviđa mi se (Nema glasova)
Loading ... Loading ...
Povezane vesti:

Ostavite komentar

Da bi se pored vašeg komentara uvek video vaš avatar idite na Gravatar servis, registrujte se i uz vaš email identifikujte odgovarajuću sličicu!
Vaš gravatar će biti isti kod svih komentara, na svim sajtovima koji podržavaju gravatare.