Mali trikovi za brže kuvanje

by | avgust 1, 2014

Želite ukusan obrok koji je gotov za nekoliko minuta? Uz pomoć ovih jednostavnih saveta omiljene recepte moći ćete da pripremite gotovo dvostruko brže, a što je još bolje, ukus se neće pokvariti!

kuvanje

Ne odmrzavajte ribu

Čekanje da se riba i morski plodovi odmrznu može predstavljati pravu gnjavažu i trošak vremena. Kalifornijski kuvar Džesi Kul savetuje da taj korak jednostavno preskočite.

Prilikom pripreme pečene ili kuvane ribe jednostavno kuvajte/pecite nekoliko minuta duže od uobičajenog. Kako se riba bude topila, tako će njeni prirodni sokovi poslužiti kao sočan umak.

Iskoristite toplu vodu

Tanjir domaće supe s povrćem i rezancima jeste zdrav obrok, ali njegova priprema zahteva vreme. Isprobajte ovaj trik: u dubljoj posudi pomešajte tanke rezance, začine, kocku za supu (po želji), prstohvat soli, rendanu ili naseckanu šargarepu, praziluk ili neko drugo povrće koje volite. Sve to prelijete vrućom vodom i pustite da odstoji 10-15 minuta. Rezanci i povrće će biti meki i nežni, a voda će se pretvoriti u ukusnu supu.

Zamrznite govedinu na kratko

Ako ste ikada pripremali jelo s govedinom, sigurno dobro znate koliko sečenje ovog mesa može biti frustrirajuće. Stoga odrezak mesa stavite u zamrzivač na 20 minuta i za to vreme pripremite ostale sastojke. Kada izvadite meso iz zamrzivača nećete imati problema sa sečenjem.

Ne zagrejavajte samo rernu

Posuđe od livenog gvožđa odlično je za pripremu hrane, a priprema hrane u njemu može biti lakša ako ga pre kuvanja zagrejete u rerni. Nije važno da li kuvate krompir ili piletinu – stavljanje sastojaka u već zagrejanu posudu ne samo da će skratiti vreme kuvanja, već će hrani dati i lepu rumenu boju.

Izvor: Life Content, M.K.

Tagovi: