Tri najbolja začina za gubitak kilograma

by | jul 26, 2014

Osim što jelima daju posebnu notu, začini imaju i efikasan uticaj na naš organizam, a neki od njih podstiču cirkulaciju i tope kilograme. Začini vam neće pomoći pri mršavljenju ako se ne pridržavate ostalih pravila, a to su redovna fizička aktivnost i pravilna ishrana.

GingerRoot-660x491

Crni biber
Koristite mleveni biber u jelima, a on će poboljšati probavu i podstaći apsorbovanje hranljivih materija. Podstiče rad metabolizma što doprinosi mršavljenju.

Cimet
Samo jedna kašičica cimeta na dan snižava nivo šećera u krvi, snižava loš holesterol od sedam do 27 odsto i holesterol između 12 i 26 odsto. Upotrebom cimeta, kažu stručnjaci, lučenje insulina biće pod kontrolom, što će omogućiti uspešno topljenje masnih naslaga. Posipajte ga po voću, probajte ga sa kuvanim krompirom ili pečenom piletinom. Pomešajte kašičicu meda sa pola kašičice cimeta pa mešavinu prokuvajte u dva decilitra vode. Prvu polovinu napitka popijte ujutro, a drugu pola sata pre odlaska u krevet.

Đumbir
On snažno deluje na probavni sistemi u velikoj meri ubrzava metabolizam. U korenu đumbira se nalaze supstance koje stimulišu želučane enzime, a koji potpomažu varenju hrane, dakle potpomažu metaboličke procese. Što je vaš metabolizam brži, više kalorija sagoreva.

Izvor: Ordinacija.hr

Tagovi: