Anđelinin film nominovan za Zlatni globus

by | decembar 15, 2011

„U zemlji krvi i meda“ režiserksi prvenac Anđeline Džoli našao se među nominovanim filmovima za Zlatni globus. On će se takmičati u kategoriji za najbolji film na stranom jeziku, a Kejt Vinslet osmi put je nominovana u kategoriji najbolje glumice.

Najviše nominacija za 69. Zlatni globus osvojio je film „The Artist“, tačnije šest, dok su filmovi „The Descendants“ i „The Helo“ osvojili pet.

Kejt Vinslet je nominovana kao najbolja glumica u čak dve kategorije, u kategoriji mjuzikla, odnosno komedije za „Carnage“ i u kategoriji najbolja glumica u filmu ili miniseriji za „Mildred Pierce“.

Vinsletova je već dva puta dobila Zlatni globus i to za „Revolutionary Road“ i „The reader“ za koji je zatim dobila i Oskara.

Nominacije za Zlatni globus objavljene su sinoć u Los Anđelesu, a već godinama važi nepisano pravilo da se dobitnici ove nagrade mogu nadati i Oskaru.

Džordž Kluni takođe očekuje nagadradu budući da je film koji je režirao „The Ides of March“ nominovan u kategoriji za najbolji film, a protivnik će mu biti njegov dobar prijatelj Bred Pit sa filmom „Moneyball“, kao i Stiven Spilberg sa filmom „War Horse“.

Svečana dodela nagrada održaće se 15. januara, a ovo će biti 69. put da se dodeljuje ovo značajno priznanje.

Tagovi: