Bebama u stomaku ne smeta VRUĆINA jer ih štiti mamina „klima“

by | jul 28, 2010

Većina trudnica teško podnosi vrućine, a mnoge su zabrinute da visoke temperature mogu da štete i bebi. Međutim, lekari smiruju paniku budućih majki jer temperatura plodne vode ne raste pod uticajem sunca. Naše telo, osim u ekstremnim situacijama, ima odličan mehanizam za održavanje vlastite temperature stalnom.
Budući da se majčino telo brine o svemu, temperatura detetove plodne vode ne menja se, a dete bez problema podnosi letnje vrućine – prenosi portal „Roditelji.hr.“ Ipak, ne treba insistirati na predugom boravku na suncu u trudnoći, posebno u najtoplijem periodu dana.

Trudnica

Ne samo da temperatura može da negativno utiče na krvotok nego i osetljiva nežna koža naraslog stomaka može lako da izgori. Za jakog sunca radije pokrijte stomak i držite se hlada.
Ako ste od onih sretnica kojima vrućina u trudnoći ne smeta, pokušajte što više vremena da provodite na otvorenom, i ujutro i uveče i to aktivno. Najbolje ćete se osećati nakon lagane šetnje, a ako imate mogućnosti, plivajte u svakoj prilici, posebno u morskoj vodi koja iz organizma izvlači višak nakupljene tečnosti.

Izvor: Dalje.com

Tagovi: