Da li ste spremni za Nacionalnu nedelju mode?

by | april 16, 2014

Kolekcije za jesen/zimu 2014 su spremne, program Serbia Fashion Weeka kompletiran, a publika već sa nestrpljenjem i kupljenim ulaznicama čeka početak prave modne zabave, koja se bliži. Serbia Fashion Week biće održan od 22. do 26. aprila u hotelu Park, u Novom Sadu. Interesovanje za Nacionalnu nedelju mode raste, a organizatori Serbia Fashion Weeka, ne prestaju da iznenađuju modne sladokusce.

1_158 (9)

Čarobnom otvaranju Serbia Fashion Weeka, 22. aprila doprineće velika zvezda svetske mode, Agata Ruiz de la Prada, jedna od najvećih dizajnerskih imena današnjice, čije ime se nalazi među Top 3 najpoznatija španska dizajnera i čiji brend traje više od 30 godina. Dobitnica je mnogih nagrada među kojima su Nagrada za modnog ambasadora (Fashion Ambassador Award), Nagrada Modni Oskar (Fashion Oscar Award) i druge. Svetski modni guru, gospodin Donald Potard, jedan od najuticajnijih ljudi iz sveta modne industrije, savetnik najpoznatijih modnih kompanija kao sto su Paco Rabanne, Kenzo Takada, Donna Karan, Philippe Starck i drugih i bivši generalni direktor modne kuće Jean Paul Gaultier, održaće 25. aprila predavanje u sklopu konferencije „Program razvoja modne i tekstilne izvrstnosti u Srbiji“, a Nacionalnu nedelje mode ulepšaće i sjajni dizajneri iz Francuske, Češke, Poljske, Makedonije, Bugarske, Ukrajine, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Crne Gore, kao i istaknuti domaći dizajneri poput Marije Šabić, Zvonka Markovića, Bate Spasojevića, Milene Radović, Vasilija Kovačeva i Mladena Milivojevića – Barona.

SFW2

Pored brojnih aktivnosti koje su organizovane pre i posle ove manifestacije, ističe se FASHION TAXI! Serbia Fashion Week, Reno i Inglot kozmetika obezbedili su devojkama pravi provod u ovim modnim kolima!

Od 5. do 10. maja, u periodu između 16 i 20 časova, devojke će imati priliku da zaustave Fashion taxi na ulicama Novog Sada koji će ih besplatno odvesti na željeno odredište, a u taksiju će ih čekati iznenađenje – kozmetički stručnjaci koji će im davati savete o pravilnom šminkanju, kao i lep poklon koji daruje Inglot kozmetika. Fashion taxi je vrlo prepoznatljiv. Čim vidite reno vozilo koje na sebi ima oznaku Fashion taksi, uskačite unutra, zabavite se i uživajte u vašem danu.

Kao poklon fanovima mode i umetnosti, organizovan je Serbia Fashion Week, a kao poklon gradu Novom Sadu, 26. aprila u podne, biće organizovana sadnja jorgovana u Limaskom parku, koje će saditi poznate domaće i inostrane ličnosti. Od ove godine, partner Serbia Fashion Weeka je kompanija Miss Yu što predstavlja plod zajedničke saradnje, posredstvom ideje Vesne De Vinče u projektu ‘’Srbija Zemlja Jorgovana’’, inspirisana likom i duhom kraljice Jelene Anžujske. Po predanju, kralj Uroš I je zasadio i ‘’učinio’’ da cela dolina jorgovana kod Ibra procveta u trenutku kada je njegova nevesta Jelena stupila na tlo Raške.

Tokom ceremonije dodele nagrada, Serbia Fashion Awards dodeliće najistaknutijim učesnicima Serbia Fashion Weeka specijalnu statuu ‘’Jelena Anžujska’’ kao sećanje na njenu ulogu i doprinos našem narodu, a istovremeno podsećajući na bliskost i prijateljstvo sa narodom Francuske. Serbia Fashion Awards označiće i zatvaranje aprilskog Serbia Fashion Weeka uz retrospektivu svih revija i zanimljiv muzički program koji je za publiku pripremio bend “Frajle“.

Serbia Fashion Week ove godine ima i humanitarni karakter. Prikupljeni novčani fond biće usmeren na kupovinu aparata Histeroskop koja je potrebna Klinici za ginekologiju i akušerstvo Novi Sad.

Tagovi: