Dušica Spasić: Ne volim stalno da se šminkam

by | jul 17, 2014

dusica-spasic-2

Iako se veći deo radne nedelje budi u vreme kada neki još nisu ni otišli na počinak, voditeljka „Jutarnjeg programa“ na „Radio-televiziji Srbije“ Dušica Spasić uz „Dobro jutro“ ne izostavlja osmeh, kojim je osvojila milionski auditorijum. Posle audicije za nova lica, Dušica je 2003. godine postala deo velike porodice „Radio-televizije Srbije“, a sa samo dvadeset dve godine u Informativnom programu dobila je šansu kao voditeljka „Dnevnika“ i tako postala njegov najmlađi prezenter u istoriji „Javnog servisa“.

Posle više od jedne decenije televizijskog staža i poludecenijskog iskustva u vođenju „Jutarnjeg programa“ potpuno je opravdala poverenje. O eventulanim promenama na poslovnom i privatnom polju, neispunjenim dečjim snovima, modnim fetišima i mnogim drugim temama ova romantična tridesettrogodišnja buntovnica otvoreno govori za „Hello!“.

Nemamo često priliku da vas viđamo u dugim romantičnim haljinama nežnih boja, kao što je ona koju ste poneli za snimanje modnog editorijala za „Hello!“. Kako vam se dopada ovaj stil?
– Nosim sličnu garderobu i privatno, ali ne tako često. Neka mesta i događaji zahtevaju određeni način oblačenja. Bitno je da se u tome lepo osećaš i da nosiš nešto jer ti se sviđa, i odgovara i tebi i prilici. Na neki način odevanje predstavlja određeni izraz poštovanja.

Koliko pažnje posvećujete svom izgledu i da li se dugo spremate pred izlazak?
– Nekad duže, nekad kraće. Iskreno, spora sam u spremanju. Nekad se spremim za petnaest minuta, a ponekad mi je potrebno i više od jednog sata. Sve zavisi koliko sam raspoložena i koliko vremena imam na raspolaganju. Nisam baš ljubitelj stalnog šminkanja, malo mi je dosadilo zbog posla, te se trudim da odmaram lice što više mogu. Uredno i pristojno je osnova, sve ostalo prema raspoloženju.

Može li nekada odevna kombinacija da vam popravi raspoloženje?
– Može, pogotovo kada se oblačim u pet sati ujutru i shvatim da mi je neko odabrao savršenu odevnu kombinaciju, koja mi se na prvi pogled nije svidela. Kakva god da je, garderoba nam menja držanje, energiju, utiče na to zračenje iznutra, a time i na raspoloženje. Slika u ogledalu učini da se osećamo više ili manje sigurno.

Da li je u vašem slučaju kupovina antistres terapija ili nešto što taj isti stres podstiče?
– Retko kada mi je antistres terapija. Uglavnom se razočaram jer zamislim da mi je potrebno nešto što obično ne može da se nađe u radnjama. Sva sreća pa to kratko traje – ili nađem zamenu ili zaboravim na zamišljeno.

Kupujete li impulsivno ili umete da sačekate sniženje da biste nabavili neki odevni predmet koji vam se dopada?
– Na sniženjima nikad ne nađem odgovarajući broj, model, boju. Ako nešto želim, kupim odmah, ako je preskupo, zahvalim na usluzi i odem dalje. Nema tu neke velike filozofije, zbog odeće se ne nerviram i ne tugujem. Površno je biti rob tih stvari.

dusica spasic 4

Jeste li u oblačenju pristalica jednostavnosti ili volite da odevnu kombinaciju obogatite različitim asesoarom?
– I jedno i drugo. Koliko volim jednostavno, toliko volim zanimljiv nakit, tašne ili marame. Asesoar je tu da malo osveži, obogati i promeni izgled. Suština je ne preterati sa dodacima.

Koja vrsta garderobe je najviše zastupljena u vašem garderoberu?
– Farmerke, pantalone i atlet-majice. To je nešto čega imam najviše i uvek mi je potrebna još neka bela majica ili farmerke.

Jednom prilikom izjavili ste da su cipele vaš modni fetiš. Šta izbor cipela govori o jednoj ženi?
– Ne mogu cipele da govore više o ženi od nje same.

Priželjkujete li da jednog dana imate posebnu prostoriju za odeću i obuću?
– Koja dama to ne bi volela. Svako je to bar jednom u životu poželeo. Ipak, trenutno imam veće prioritete od toga.

Čije modne savete i kritike najviše uvažavate?
– Bliskih ljudi.

Ostatak intervjua možete pročitati OVDE.

Autor: Life Content
Foto: Andreja Damnjanović, Life Content

Tagovi: