DŽONI DEP stiže u Srbiju!

by | januar 11, 2010

Dzoni DepDžoni Dep (46), specijalni gost trećeg festivala Kustendorf, sleteće u Drvengrad helikopterom, a ukoliko vremenske prilike to ne budu dozvolile, dolazi džipom. U njegovoj pratnji nalazi se samo sedam ljudi, a za gostovanje u Srbiji nije imao posebne zahteve.

 

Svečano otvaranje Kustendorfa, ove godine bez sahrane loših filmova, zakazano je za sredu u 15 časova. Tada će biti otkrivena i Depova statua u prirodnoj veličini. Junak filmova „Pirati sa Kariba“, „Edvard Makazić“, „Svini Tod“ i drugih prikazan je naslonjen na banderu, ispred lokalne poslastičarnice.

 

– Statua je mnogo bolja od Klintonove biste u Prištini, njega su morali šest puta da uveličavaju – rekao je Kusturica za „Večernje novosti“.

 

Depu će biti uručena i posebno priznanje, Nagrada za buduće filmove. Glumcu u čast biće prikazani i filmovi „Arizona dream“, na kojem je sarađivao sa Kusturicom, „Doni Brasko“ i „Edvard Makazić“.

 

U selekciji Kustendorfa nalazi se 28 filmova iz 18 zemalja, koji će se takmičiti za glavne nagrade – Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje. Žirijem, koji čine producenti Sara Drajver i Džonatan Vajsgal, predsedava francuska strip autorka iranskog porekla Marđan Satrapi.

 

Kustendorf, pored zvaničnog i pratećeg filmskog programa, nudi i bogat muzički program, predavanja… Za više informacija o festivalu, posetite zvanični sajt Kustendorfa.

Tagovi: