EMA VOTSON i SEMJUEL L. DžEKSON najplaćeniji glumci decenije

by | decembar 18, 2009

Ema VotsonHolivudski glumci koji su protekle decenije ostvarili najveću zaradu, prema Ginisovoj knjizi rekorda, su mlada Ema Votson, zvezda serijala o Hariju Poteru, i glumac Semjuel L. Džekson, prenosi „Dejli mejl“.

Ema Votson je, zahvaljujući ulozi Hermione u šest filmova o dečaku čarobnjaku, ostvarila zaradu od preko 750 miliona dolara, skoro 200 miliona više od kolege Denijela Redklifa koji glumi Harija Potera. Ona je tako pretekla Nikol Kidman, Džuliju Roberts i Kameron Dijaz.


Semjuel L. Džekson je protekle decenije glumio u mnogim filmovima, a najzapaženije su bile njegove role u „Petparačkim pričama“, „Umri muški sa osvetom“, trećem delu čuvenog serijala, i uloga džedaja u serijalu „Ratovi zvezda“.Semjel L Dzekson


Među najplaćenijim glumcima našli su se i Džoni Dep, zahvaljujući serijalu „Pirati sa Kariba“, zatim filmovima „Svini Tod“, „Nalaženje Nedođije“, „Čarli I fabrika čokolade“ i mnogim drugim, kao i ser Ijan Mekelen, najpoznatiji kao Gandalf iz trilogije „Gospodar prstenova“.


Lako je zaključiti da uloge u filmskim serijalima blokbasterima donose odličnu zaradu, pa zato i ne čudi što su među najplaćenijim glumcima i mnogi drugi koji su glumili u „Hariju Poteru“, kao što su Alan Rikman i Megi Smit.

Tagovi: