EXIT: Uživaj u muzici i koristi kondom

by | jul 8, 2010

Tokom četiri dana EXIT festivala, promoteri će savetovati mlade, deliti edukativni materijal i upućivati ih na sajt 21dan.com na kojem se nalaze saveti o seksualnom zdravlju i savremenoj kontracepciji.

Exit i kondom

Posetioci EXIT festivala moći će da se informišu o kontracepciji i načinima očuvanja reproduktivnog zdravlja, zahvaljujući Uruženju za reproduktivno zdravlje i promotera, saopšteno je u sredu iz tog udruženja.

Tokom četiri dana programa, promoteri će savetovati mlade, deliti edukativni materijal i upućivati ih na sajt 21dan.com na kojem se nalaze saveti o seksualnom zdravlju i savremenoj kontracepciji.

 

Na sajtu 21dan.com nedavno je završen konkurs za najoriginalniji video klip snimljen mobilnim telefonom na temu „Osvajanje slobode“, a autori deset najboljih radova nagrađeni su paketom karata za EXIT festival.

Predsednik Udruženja za reproduktivno zdravlje i načelnik preoperativnog odeljenja GAK „Narodni front“ Ana Mitrović Jovanović podsetila je mlade, posebno devojke, na značaj savremene kontracepcije i preventivnih poseta ginekologu, koje su jedan od najvažnijih faktora u očuvaju reproduktivnog zdravlja žena.

 

„Savremena kontracepcija ne samo da štiti svaku ženu od neželjene trudnoće, već joj daje slobodu izbora, čuva njeno reproduktivno zdravlje i omogućava joj da bezbedno planira potomstvo“, navela je dr Mitrović Jovanović.

 

Udruženje za reproduktivno zdravlje je u toku ovogodišnje kampanje i akcija savetovanja mladih, organizovalo i besplatna savetovanja na pet beogradskih fakulteta, da mlade širom Srbije podstakne da vode računa o reproduktivnom zdravlju kako bi zdravi dočekali roditeljstvo.

Izvor: Tanjug

Tagovi: