Hermesovi krokodili i holivudske čizme

by | jul 21, 2009

Drage moje,

evo nas na mojoj petoj kolumni, nadam se da uživate čitajući sve što spremim za vas. Jos jednom zelim da se zahvalim na lepim komentarima i ovim putem pozdraviti sve čitaoce časopisa i portala Lepote & Zdravlje, kao i moje prijatelje koji svake nedelje redovno čitaju moju kolumnu.

 

lepota i zdravlje moda

 

 

Stav je najbolji stil…

Razni magazini savetuju nas o svemu i svačemu, pa tako i o tajnama stila. Naslovi poput „Pet ili deset tajni stila“ već su odavno uobičajeni, a u takvim se tekstovima podrazumevaju saveti poput onog da kupujete skupe bazne komade i jeftinije trendovske ili uložite u kvalitetnu kožnu torbu.
Sa druge strane, oni koji se zaista razumeju u modu, retko kada će nešto tako izjaviti. Ne, ne kažem da ti saveti nisu dobri, naprotiv odlični su. Ali ljudi iz modnog sveta tu tajnu stila doživljavaju uvek drugačije od onoga što bi većina laika mislila. Pa tako, na primer, neki dizajneri kažu kako je stil ponašanje, humor, ophodenje sa ljudima u raznim situacijama, mišljenje i samosvest.
Sad zasigurno neko može biti zbunjen i pitati se kako humor može biti stil? Ali zaista je tako. Odeća je „samo“ popratna stvar koja će taj humor ili tu samosvest dodatno naglasiti. Otuda proizlazi i onaj dobar, zapravo odličan, savet da odeću birate u skladu sa svojom osobnošću. I ne samo odeću!
Stil po svemu sudeći uopšte nije u torbi, haljini, majici ili onim super cipelama. On proizlazi iz nas samih, a kao što sam rekla, odeća je samo mašna koja će dati onaj zadnji touch čitavom paketu. I drage moje, nezaboravite da se stil ne može kupiti, ni po koju cenu!

 

lepota i zdravlje

 

 

Izigravanje Holivuda…Letnje čizme!

Letne su vrućine poslednjih godina postale su nesnosne i svi pre ili kasnije pokleknemo pred praktičnosti u odevnom smislu. Želimo što manje toga na sebi i nije nam na kraj pameti da obujemo prave pravcate kožne čizme! A odakle bi nego sa obala Kalifornije, ovaj se trend proširio svetom, pa tako i Europom, te ovoga leta stigao i do našeg malog Balkana .
Moda je divna i istina je kako je najzanimljivija za posmatranje kad je nepraktična. Ali kome može pasti na pamet da obuje čizme na trideset stepeni?!
U velikoj ponudi raznoraznih sandala i cipela, teško da neko ne može da nađe nešto za sebe. A prave trendeseterke nose majice-potkošulje, kratke safari pantalonice, kožne torbe sa resama i na nogama čizme.

 


lepota i zdravlje

Nema krize za krokodile, jer ih Hermes uzgaja!

U Hermesu su najavili kako će uzgajati vlastite krokodile, ne bi li na taj način zadovoljili potrebu za svojim kožnim torbama! Direktor Hermesa, Patrick Thomas, izjavio je za Rojters kako uprkos krizi koja se odrazila na neka područja poslovanja poput odeće, potražnja za kožnim Hermes torbama ni malo ne jenjava. Naprotiv!
Kupci se i dalje upisuju na liste čekanja, na kojima za klasičnu Birkin ili Kelly torbu mogu biti i po nekoliko godina. I nakon dugotrajnih čekanja, za te će torbe ‘iskeširati’ do 11.000 eura . Torbe ovakve cene postižu zbog opsežnog i skupocenog procesa same proizvodnje.
Ne možemo da se nosimo s potražnjom i ne ispunjavamo sve narudžbine. Ograničeni smo mogućnošću obuke novih majstora„, objasnio je Thomas, istovremeno potvrdivši kako godišnje proizvedu 3000 torbi od krokodilske kože.

 

lepota i zdravlje


 

Matthew Williamson se vraća kući…

Britanski Vogue objavio je veliku vest: nakon objave da se i Burberry vraća na londonske piste, sada je i britanski dizajner Matthew Williamson odlučio da se vrati na London Fashion Week u septembru. Poslednjih godina, Williamson, čiji se ugled povećao nakon nedavne suradnje sa H&M, svoje je kolekcije prikazivao u Njujorku (osim svoje kolekcije za prolece/leto 2008. kojom je obeležio 10 godina rada).
U intervjuu za Vogue izjavio je: „Oduševljen sam što se vraćam na London Fashion Week ovog septembra. Budući da sam 1997. godine u Londonu prikazao svoju prvu kolekciju, taj grad je uvek bio i ostao u mom srcu. Ovosezonski raspored nudi široki spektar današnjih britanskih talenata, od velikih brandova do mladih nada, čemu se još više radujem.“
Ostaje da se vidi kakvim haljinicma će nas Matthew iznenaditi sledeceg leta.


Dita Von Teese
Dita je jako zgodna i privlačna žena tame kako su je nazvali nakon braka sa Marylinom Mensonom. Ipak, Dita ima jako dobro oko za modu i stil, i mada je uglavnom obučena u crno, ne treba joj zameriti na tome budući da joj sve to mnogo dobro stoji.

 

 

lepota i zdravljelepota i zdravlje

 


Haljina Mango 2.400 dinara, Cipele Top Shop 4.600 dinara
Torbica H&M 1.400 dinara, Broš H&M 460 dinara, Minđuše H&M 300 danara



Beyonce Knowls
Beyonce je savršenstvo žene u modnom smislu, uvek je lepo i sa stilom odevena. Sve joj dobro stoji i oblači se baš onako kako odgovara njenom telu.

 

lepota i zdravljelepota i zdravlje

 

Haljinica Zara 4.800 dinara, Jaknica Zara 3.300 dinara
Sandale Schuh 4.800 dinara, MinđušeH&M 560 dinara

Tagovi: