Izbegavajte ove namirnice pre seksa

by | novembar 17, 2013

Ako ste isplanirali romantično veče sa partnerom koje će se završiti akcijom u spavaćoj sobi, obratite pažnju na namirnice koje ćete pripremiti za večeru. Neke od njih mogu uništiti seksualnu želju: saznajte koje i zašto.

sexo-nutricion-sexualidad-pareja-frutilla-comida_MUJIMA20131010_0018_29

1. Energetska pića
Mislite da ćete dzaista poleteti ako popijete energetsko piće? Hoćete, ali samo na kratko. Visoka doza šećera i kofeina najpre diže, a onda još brže spušta. Raspoloženje, ali i seksualni naboj. Čak toliko brzo, da možda nećete ni stići do kraja ljubavne igre! Sok od ribizle biće mnogo efektniji.

Voće nakon obroka
Grickanje jagoda zvuči kao seksi tretman nakon večere, ali odolite tom klišeu. Organizam vrlo brzo može da svari voće, kad ga ne zadržava teže svarljiv obrok. U tom slučaju mogli biste da imate nevolja sa stomakom, kao što su nadutost i grčevi. Bolja ideja bila bi da sačekate najmanje dva sata nakon večere pre nego što pojedete voće.

Pepermint
Loš zadah možda odbija, ali osveživač u obliku peperminta neće pomoći ako želite perfektan seks. Naime, pokazalo se da mentol spušta nivo testosterona, a to nikako ne želite. Pored toga, žvakaće gume su još gore od bombona, jer se žvakanjem proguta dosta vazduha što nije dobro za probavni sistem, što može izazvati neke neprijatnosti poput nadutosti, podrigivanja… Ako baš morate da pribegnete mentolu, neka to bude čaj od mente.

Tonik
Ako je vaše omiljeno piće votka i tonik, taj izbor ostavite za veče kada seks nije na rasporedu. Pića sa mehurićima izazivaju nadutost i gasove. Kinin u toniku dodatno spušta nivo testosterona, što je dodatan minus ovom piću uoči seksa.

Hot dog
Pre seksa ne posežite za hot dogom, jer visok udeo zasićenih masti koje ćete pojesti sužava krvne sudove u penisu i vagini zbog čega nećete uvek biti spremni za akciju.

Pomfrit
Kao i sa hot-dogom, zasićene masti u prženoj hrani mogu negativno delovati na nivo testosterona i cirkulaciju, a to vam u tim ključnim trenucima ne treba. Pored toga, velike količine soli koje sadrži pomfrit nikako nisu dobre za muškarce s visokim krvnim pritiskom, jer mogu imati negativan uticaj na održavanje erekcije.

Tofu
Izbegnite svoje tofu navike, barem večeras! Puno fitoestrogena iz biljaka i proizvoda na bazi soje može podići nivo estrogena, a to može pokvariti seks. Bolje posegnite za jajima, sadrže vitamine B5 i B6, oni su odlični protiv stresa i balansiraju hormone za zdraviji libido.

Konzervisana hrana
Ovo jednostavno rešenje za večeru ujedno je jedan od najjednostavnijih načina da ubijete (seksualno) raspoloženje. Sva konzervisana hrana sadrži visoki udeo natrijuma, što izaziva gasove jer so uzrokuje zadržavanje vode.

Flaša vina
Ako čaša crvenog vina popravlja raspoloženje i jača želju za seksom, cela flaša učiniće čudo, zar ne? I hoće, ako ovako razmišljate, samo ne onakvo kakvo biste želeli. Previše alkohola smanjuje osećaj dodira, a slabije osećate i orgazam. Trezni ljudi, dokazano je, bolje zadržavaju erekciju od pijanih, zato, ako želite vrhunski vatromet, zadržite se na najviše dva pića.

Ovsena kaša
Nema sumnje da doručak ima pozitivne učinke, štaviše, ovas telu pomaže da proizvodi serotonin koji redukuje stres. U normalnim količinama, to je dobro za polni nagon. Ali više od jedne činije ima suprotan učinak. Uz to, ovas je bogat vlaknima i može izazvati neprijatan osećaj u probavnom sistemu baš kad to ne želite.

Izvor: Tportal.hr

Tagovi: