Izložba cipela kreatorke Vivijen Vestvud

by | avgust 27, 2010

„Cipele moraju imati vrlo visoke pete i platforme, da bi žensku lepotu stavile na pijedestal…“, Vivijen Vestvud.

Izložba cipela kreatorke Vivijen Vestvud

Izložba na kojoj će biti prikazano oko 200 modela cipela britanske dizjnerke Vivijen Vestvud otvara se u četvrtak u Londonu u robnoj kući Selfridž.

Posetioci će imati priliku da vide razvoj njenog stvaralaštva od 1973. do 2010, a među modelima će biti i „gusarske čizme“ iz 1981, „Meri Džejns“ sa štiklama od 15 centimetara, kao i par sa ogromnom platformom – onaj koji je nosila Naomi Kembel kada je pala na pisti davne 1993. godine, prenosi AP.

 

„Izgledala je kao gazela na usporenom snimku. Bilo je fantastično, nikda nije bila lepša“, komentarisala je Vivijen Vestvud taj „incident“. „Ona (Naomi) je veoma ponosna žena, naravno, na pisti se nasmejala, ali kasnije je bila jako ljuta na mene.“

 

Cipele

 

Cipele sa platformom koje su bile „kobne“ za Naomi Kembel samo su jedan u nizu nekonvencionalnih modela po kojima je Vestvudova poznata.

Kreatorka se, pri dizajniranju obuće, vodi parolom da „lepota žene dolazi do izražaja kada je ‘podignuta’ sa zemlje“, pa su čudne platforme i previsoke štikle tu da doprinesu estetici. „Ja nisam od onih koji vole ‘prirodan’ izgled. Ja volim veštačke stvari… Civilizacija je veštačka, da nije tako, još bismo živeli na drveću.“

 

Pogledajte kako je izgledala izložba u Viđevanu u Italiji 2006. godine.

 

Tagovi: