Jelena Mihailović muzikom će pratiti Danijela Krejga u „Džejmsu Bondu“

by | avgust 31, 2011

Mlada srpska violončelistkinja Jelena Mihailović dobila je priliku života. Njen solistički nastup na prošlogodišnjem prestižnom filmskom festivalu u Kanu toliko je zadivio producente najdugovečnije filmske franšize na svetu “Džejms Bond” da su perspektivnoj muzičarki predložili da odsvira uvodnu temu za nadolazeći, 23. nastavak popularnog filma.

Jelena će se tako pridružiti čitavom nizu svetskih muzićkih imena, poput Pola Makartnija, Madone i Tine Tarner, čije su pesme odrađene za slavnog “007 agenta” redom postali svetski hitovi.
Nova Vanesa Mej
Vidno polaskana ponudom, atraktivna brineta, ili kako su je mediji prozvali srpska Vanesa Mej, srećna je što će sarađivati s najboljim svetskim muzičarima, iako već sada može da se pohvali brojnim značajnim saradnjama poput one s Gerijem Hofmanom ili Leonidom Gorkhovom. Ipak, najavna špica za “Džejmsa Bonda” svojevrsna je medalja u muzičkom svetu pa se iz nastavka u nastavak za isti angažman “trkaju ” brojni poznati izvođači. Lepoj Beograđanki je, pak, bilo sasvim dovoljno samo da nastupi pred Semom Mendesom, da joj ponude angažman koji se ne odbija.

Bond govori srpski
Kako je otkrila za ovdašnje medije, najavna pesma koja joj je data na poverenje biće mešavina prepoznatljive Bondove teme i nešto klasičnijeg zvuka, koji nije bio prisutan u nekoliko poslednjih nastavaka. Sama kompozicija, potvrdila je Jelena, trebala bi da nosi naziv “Carte Blanche”, baš kao i poslednja novela o slavnom agentu autora Džefrija Davera pa su, prema njenoj izjavi, svetski mediji juče počeli da nagađaju da će i sam film nositi isti naziv, što još uvek nije potvrđeno. Ali, srpska violončelistkinja nije jedino što će se od Srbije naći u samom filmu. Već od ranije je poznato da se dobar deo radnje odvija upravo u našoj zemlji te da će sam Bond čak i progovoriti srpskim jezikom, te jesti ćevape u lokalnom restoranu “Roštilj”…
Detalji su tajna
Dobar deo detalja vezanih uz nadolazeći nastavak filma ipak se još uvek drže pod velom tajne pa je tek poznato da će u ulozi agenta 007 ponovno osvanuti Danijel Krejg, a da su glumačkoj ekipi i Džudi Denč, Havijer Bardem i Ralpf Fajns. A dok ne dobije poziv u SAD i ne uključi se aktivno u stvaranje 23. nastavka Bonda, Jelena i dalje radi na svom albumu.
 

Tagovi: