Kako negovati tanku kosu?

by | april 20, 2012

Ako vas nervira što vaša tanka kosa ne može da izgleda zanosno i elegantno, ne treba da očajavate. Kombinacijom pravih proizvoda i tehnika vaša kosa može da izgleda bujnije i raskošnije nego što možete da zamislite. Evo na šta treba da obratite pažnju.

Frizura. Oprostite se od sna da imate dugu, zanosnu kosu i lokne: ako želite da vaša kosa ne izgleda masno i tanko, a ne želite da nosite umetke, izaberite kraću, stepenastu frizuru do ramena. Pramenovi su takođe dobar izbor, jer će stvoriti iluziju slojevitije i samim tim i bujnije kose.

Proizvodi za kosu. Pogrešni tretmani učiniće vašu kosu beživotnom, jer je tanka kosa lako pada po težinom različitih preparata koju na nju stavljate. Pronađite one proizvode koji su namenjeni za tanku kosu. Uvek birajte šampone i regeneratore koji povećavaju volumen kose, a izbegavajte one koji dodatno čine vašu kosu sjajnijom.

Nega kose. Da biste na pravilan način negovali svoju tanku kosu, morate da obratite pažnju na detalje, poput načina na koji je sušite. Na primer, najpre prosušite kosu peškirom i ostavite je da se do pola osuši na prirodan način pre nego što počnete da je sušite fenom. Jačinu duvanja fena smanjite i izbegavajte da tokom feniranja fen bude preblizu kosi. Sagnite glavu i usmerite fen ka glavi kako biste dobili dodatan volumen.

Tagovi: