Kako odabrati idealne sunčane naočare

by | maj 28, 2013

Izbor sunčanih naočara koje će savršeno pristajati vašem obliku lica je kompleksan proces. Naime, osim oblika lica, u obzir morate uzeti kvalitet naočara, njihovu veličinu i, naravno, obratiti pažnju na aktuelne modne trendove.

suncane naocare

Fokusirajte se na oblik lica

Osobama s ovalnim licem pristaju naočare svih oblika, jedino na šta moraju da obrate pažnju je njihova veličina. Ako imate okruglo lice, birajte naočare pravougaonog oblika. Ovalni oblik naočara najbolje će pristajati osobama kockastog lica.

Izaberite odgovarajuću veličinu

Kada stavite naočare na glavu, one treba da vam „legnu“, to jest da ne spadaju, ne krive se, da vam velike. Kada ih budete isprobavali, pomerite glavu gore-dole, levo-desno kako biste se uverili da vam neće spadati.

Zabavite se

Naočare su odličan način da upotpunite svoj stil, pa slobodno isprobajte najnovije modne trendove koji odudaraju od klasike.

Ne bežite od klasike

Ukoliko ne uspete da pronađete odgovarajuće naočare, okrenite se klasici. Baš kao što mala crna haljina može da se uklopi sa različitim modnim detaljima, a da pritom uvek izgleda odlično, tako i klasični oblici naočara često najbolje pristaju. Osim toga, moći ćete da ih iskoristite i narednih sezona.

Tekst: Life Content
Izvor: Covermagazin.com

Tagovi: