Kejt Mos na omotu novog albuma Brajana Ferija |Video|

by | januar 4, 2011

Jedan od najznačajnijih pop umetnika Brajan Feri objavio je svoj novi studijski album pod nazivom „Olimpija“. Na omotu se nalazi supermodel Kejt Mos, čime je Feri nastavio tradiciju da mu naslovnu stranu albuma krase manekenke.

Od muzičke kritike Feri je ponovo dobio jednoglasnu podršku za „Olimpiju“ i svi se slažu da je to još jedan njegov vrhunski proizvod.

Album je predstavljen pesmom ‘You Can Dance’, a uz izlazak albuma lansiran je novi singl ‘Heartache By Numbers’ u kojoj Feri sarađuje sa bendom „Scissor Sisters“, dok bas gitaru u pesmi svira Flea (Red Hot Chili Peppers).

Osim pomenutih pesama na albumu se nalaze dve obrade ‘Song To The Siren’ Tima Baklija i ‘No Face, No Name, No Number’ grupe „Traffic“.

Prvi put od antologijskog albuma ‘For Your Pleasure’ iz 1973. godine, sa Ferijem su ponovo snimali članovi benda „Roxy Music“ – Brajan Ino, Fil Manzanera i Endi Mekej.

Osim njih na albumu su gostovali i : Dejvid Gilmor (Pink Floyd) , Najl Rodžers (Chic) , Džoni Grinvud iz „Radioheada“, Mani (Stone Roses, Primal Scream), Markus Miler, Groove Armada.

Tagovi: