Ko bi rekao? Žene SMANjUJU grudi

by | februar 7, 2010

Velike grudi mogu predstavljati problem za ženu. U pubertetu se devojčice stide grudi koje su veće nego kod vršnjakinja, a kasnije tokom života mogu biti teret koji krivi kičmu, na primer.

merenje grudi

Smanjenje grudi ili redukciona mamoplastika, uspešno se izvodi i u domaćim klinikama za estetsku hirurgiju. Intervencija košta od 2.000 do 3.000 evra.

 

Reč je o redukciji masti, žlezdanog tkiva i kože kako bi grudi bile manje, lakše i čvršće. Operacija traje od dva do četiri sata, a izvodi se pod opštom anestezijom.

 

Lekari, uglavnom, preporučuju da se provede jednu noć u klinici. Vreme potrebno za potpuni oporavak zavisi od pacijenta do pacijenta. Uglavnom se radi o dve do četiri nedelje, a teže aktivnosti mogu da se obavljaju nakon šest nedelja.

 

Inače, dovoljan je jedan tretman da bi se postigli trajni rezultati. Do ponovnog uvećanja grudi može doći samo usled naglog povećanja telesne težine.

 

Rizici ove intervencije su slični rizicima koji postoje i u vezi sa drugim sličnim operacijama: krvarenje i infekcija.

 

Moguće je i trajno gubljenje osetljivosti dojke ili bradavica, gubitak tkiva, a mogu se javiti i komplikacije zbog lošeg podnošenja anestezije. I funkcija dojenja može biti dovedena u pitanje, piše magazin „Estetika, hirurgija i kozmetika“.

 

Osim toga, ako se zahvat ne izvrši na najbolji način i od strane stručnog lica, grudi mogu imati asimetričan izgled, a i ožiljak koji ostaje nakon operacije nekim ženama je neprihvatljiv.

 

(MONDO)

Tagovi: