Ko će kući poneti Oskara?

by | februar 26, 2012

Dodela prestižne nagrade Američke filmske akademije, Oskar, održaće se večeras u Kodak teatru u Los Anđelesu. Ove godine će, po 84. put, Holivud okupiti ono najbolje što kinematografska industrija ima da ponudi. Program svečane ceremonije vodiće glumac Bili Kristal, te se postavlja pitanje da li će uspeti da zabavi publiku kao, ne tako davne 2004. godine.

Među zvezdama koje će pobednicima predavati zlatne statuete biće Tom Kruz, Hali Beri, Tom Henks, Anđelina Džoli, Kris Rok, Penelope Kruz, Bredli Kuper, Kameron Diaz, Dženifer Lopez i Ema Stoun.
Za glavnu nagradu – Oskara za najbolji film, ove godine umesto deset, takmiči se devet ostvarenja od kojih najviše nominacija – 11, ima dečiji avanturistički film „Igo“ Martina Skorsezea, priča o dečaku koji tridesetih godina prošlog veka živi na železničkoj stanici u Parizu.

Nominovani za najbolja glumačka ostvarenja su Vajola Dejvis za film „The Help“, Meril Strip za „Čeličnu ledi“, Džordž Kluni za „The Descendants“ i Žan Dižarden za „The Artist“.
Za najbolji film nominovani su crno-beli, nemi film „The Artist“, zatim neobični film Martina Skorsezea „Igo“ i porodična drama „The Descendants“, u kojem igra Kluni.
Ukoliko vas zanimaju ostale nominacije, listu možete pogledati na zvaničnom sajtu dodele Oskara.

Tagovi: