Ko koristi VIBRATOR ima bolji seks i više orgazama

by | decembar 31, 2009

seks i vibratorNajnovije istraživanje je pokazalo da mnogi Amerikanci i Amerikanke za vreme polnog odnosa koriste vibratore i da su vibratori dobri za seksualno zdravlje kod muškaraca i kod žena.

Doktorka Debra Herbenick i kolege uradili su istraživanje u kojem je učestvovalo 2,056 žena između 18 i 60 godina, a koje je pokazalo da više od pola žena, njih 52.5 odsto za vreme seksa koriste i vibrator.

 

Osim što žene koje koriste vibratore češće odlaze na ginekološki pregled, izgleda da češće imaju orgazme, napaljenije su i manje osećaju bol.

 

Njih 71.5 odsto rekle su i da nikada nisu imale neprijatnih iskustava sa vibratorom.

 

U istraživanju je sudjelovalo i 1,047 muškaraca takođe između 18 i 60 godina i pokazalo se da je njih čak 44.8 odsto koristilo vibrator što sa partnerikm što solo i da im je seksualni život bolji od onih muškaraca koji ne koriste vibrator.

Istraživanje o ženama i korišćenju vibratora samo je potvrdilo ono što su doktori i terapeuti već odavno znali – da mogu da poboljšaju seks i omoguće lakše postizanje orgazama i retko kada se za korišćenje vibratora vežu neke nuspojave.

 

Dalje, ovim istraživanjem jr dokazano da i muškarci koriste vibratore, a o tome se do sada malo govorilo, prenosi vancouversun.com.

Tagovi: