KOFEIN dokazano leči ĆELAVOST

by | jul 28, 2010

Kofein koji se nalazi u losionu sprečava muški hormon – testosteron, da štetno deluje na koren kose, tako što sprečava prevremeno opadanje kose.

Porodična firma Dr Volf osnovana je 50-ih godina prošlog veka i važi za jednog od najcenjenijih proizvođača šampona protiv opadanja kose. Osnivač firme je apotekar dr Avgust Volf. Danas posao vode njegovi praunuci.

Ideja je bila proizvesti losion za kosu, koji će pomoći u suzbijanju peruti i masne kose.

Pored losiona, danas se u fabrici u Bilefeldu proizvode razni preparati za ispiranje kose, kao i čuveni Alpecinov kofeinski šampon.

 

Kafa

 

Adolf Klenk, jedan od zaposlenih u firmi Dr Volf, ističe da proizvodi Alpecina, između ostalog, sprečavaju muški hormon – testosteron, da štetno deluje na koren kose.

„Kofein sprečava i blokira taj proces. On produžava period rasta, tako što se sprečava prevremeno opadanje kose i istovremeno štiti od negativnog uticaja testosterona“, objašnjava Klenk.

Alpecinovi šamponi karakteristične plave boje danas firmi Dr Volf obezbeđuje godišnju zaradu u visini od preko 30 miliona evra.

Iako 200 ml ovog kofeinskog šampona košta 6,99 evra, u svetu je sve više muškaraca koji su spremni da plate sadržaj skupih bočica, kaže Kristof Haras-Wolf.

„Sve više prodajemo u Istočnoj Evropi, kao i na Bliskom Istoku – Iran, Saudijska Arabija, Dubai. Problem opadanja je i tamo velik, između ostalog, i zbog pokrivanja kose“, rekao je on.

Stručnjaci firme Dr Volf svake godine usavršavaju kvalitet svojih proizvoda, ali ipak naglašavaju da na opadanje kose često utiču i drugi faktori na koje ne mogu da imaju uticaja, poput stresa, nezdrave ishrane ili kada je opadanje kose nasledno.

Štefan Šterenberg iz Instituta Dr Volf smatra da je delotvornost ovih šampona dokazana, bez obzira što je nemoguće garantovati da kosa nikada više neće da opada.

Tagovi: