Koliko smo opsednute cipelama?

by | april 4, 2013

Poznato je da su mnoge dame spremne da potroše pravo malo bogatstvo na obuću. Ljubav koju žene imaju prema cipelama mnogim pripadnicima jačeg pola naprosto je neobjašnjiva. Magazin „Glamur“ pokušao je da odgovori na pitanje koliko su žene opsednute obućom i kakvu najviše vole da nose, pa je anketirao preko 1.700 žena. Evo šta su one odgovorile.

Čak 67 odsto dama tvrdi da bi se radije zauvek odreklo Fejsbuka, nego omiljenog para cipela, a za njih 56 odsto cipele su važnije i od prve jutarnje kafe. Sa druge strane, većina dama, tačnije 77 odsto radije bi imala fenomenalan seks nego kupila novi par obuće, a 93 odsto radije bi izabralo da novac potroši na odmor na tropskom ostrvu nego na cipele.

Što se tiče visine potpetice koju najradije nose, najveći deo anketiranih žena kaže da najradije biraju visinu od dva do pet centimetara. Njih 38 odsto kaže da im najviše odgovara vidina od sedam do deset centimetara, dok se samo pet odsto najbolje oseća dok nose potpetice više od 10 centimetara.

Na pitanje da li bi izašle na sastanak sa partnerom u cipelama koje bi ih učinile višom od njege za desetak centimetara, 51 odsto žena odgovorilo je potvrdno, dok 49 odsto kaže da bi izabralo neke druge cipele.

Žene u proseku imaju između 11 i 20 pari cipela (29 odsto), a obično na njih troše između 100 i 200 dolara. Skoro 11 odsto žena kaže da bi potrošilo mesečnu stanarinu na cipele, a oko 14 odsto otišlo bi i u drugu državu da bi kupile par obuće koji im se svideo.

Samo 35 odsto žena reklo je da bi radije kupile udobnu obuću, dok je 65 odsto izjavilo da im je važnije da su cipele moderne i šik. Najveći broj žena cipele koje su joj neudobne ili male će i pored toga zadržati, a jedna četvrtina njih kaže da će pokušati da ih proda prodavnici polovne garderobe, dati ih u dobrotvorne svrhe ili pokloniti prijateljici.

Autor: Life Content

Tagovi: