Kupite Bajaginu majicu i pomozite Prihvatilištu za decu

by | septembar 7, 2010

Majica koju je muzičar Momčilo Bajagić Bajaga nosio na jednom od slavljeničkih koncerata u Sava Centru ponuđena je na dobrotovornoj aukcijskoj prodaji na sajtu www.limundo.com, čiji će sav prihod ići za pomoć Prihvatilištu za decu

Bajaga

Majica kreatorke Nataše Šarić, veličine XL, dostigla je do danas posle 45 ponuda vrednost od 4.001 dinara, odnosno 38.03 evra. Aukcija se završava 9. septembra u 12 časova.

Akcija Pobedi za decu Prihvatilišta ima za cilj preseljenje Prihvatilišta u prostorije većih kapaciteta kako bi se obezbedio novi dom za sve mališane kojima je pomoć potrebna. Kako broj dece iz najugroženijih kategorija raste, trenutni kapaciteti Prihvatilišta od 16 kreveta i površine ustanove od 250 kvadratnih metara, ne obezbeđuju dovoljno mesta za svu decu.

Prihvatilište za decu kao ustanova socijalne zaštite u nadležnosti grada Beograda postoji već 52 godine. Od osnivanja kroz ustanovu je prošlo preko 60.000 korisnika. Prihvatilište zbrinjava decu i mlade uzrasta od 7 do 18 godina, oba pola, kojima je neophodna urgentna pomoć i zaštita. Briga se pruža deci bez roditeljskog staranja, žrtvama zlostavljanja i zanemarivanja, žrtvama trgovine ljudima, deci u stanju socijalne potrebe. Značajno je naglasiti da deca nisu samo sa teritorije Beograda, već iz cele Srbije.

Ukoliko ne želite da učestvujete u aukciji, a voleli biste da doprinesete akciji, svoj novac možete da uplatite na sledeći dinarski račun:

PRIMALAC: Zavod za vaspitanje dece i omladine, Pobedi za decu Prihvatilišta, Bulevar oslobođenja 219, 11000 Beograd

SVRHA UPLATE: Uplata za projekat Pobedi za decu Prihvatilišta br. 08-979

BROJ RAČUNA: 840-1421761-32

 

Tagovi: