Mango lansira prvu liniju za žene sa oblinama

by | decembar 14, 2013

Popularni španski modni brend Mango najavio je da će početkom 2014. lansirati novu modnu liniju, Violeta by Mango, koja će biti namenjena damama sa oblinama.

mango

Komadi iz ove plus-size kolekcije opisani su kao udobni, ženstveni i moderni, a biće dostupni u veličinama od 40 do 52, objavljeno je na Fejsbuk stranici ovog brenda. Od 15. januara linija će biti dostupna putem onlajn prodaje, a nakon toga i u odabranim prodajnim mestima.

Zvezda kampanje biće plus-size model Robin Lavli, a objavljeno je da će ova linija biti savršena za „modernu i zahtevnu ženu koja se oseća privlačno, seksi i moderno“. Pored prvih 400 komada, koje će kolekcija sadržati, svakog meseca pridružiće im se i novi modeli.

Ovim potezom, Mango se pridružio brendovima koji su se uključili u rastuću kampanji protiv modela i veličina namenjenim ultra vitkim ženama. Ovakvu liniju već je pokrenuo bend H&M, koji je ovog leta ponudio i kupaće kostime za punije žene, odnosno žene sa oblinama.

Odluka Manga je u ženskom svetu dočekana sa odobravanjem a očekuje se da i drugi brendovi počnu sa proizvodnjom modela u većim veličinama.

Autor: Life Content
Foto. Facebook

Tagovi: