Mladalačke kreacije sestara Kruz

by | novembar 9, 2010

Različite nijanse plave u kombinaciji sa belom i bež oslikavaju modele novopečenih dizajnerki, sestara Penelope i Monike Kruz. Teksas i pamučna ležerna odeća čine kolekciju mladolikom, a interesantan nakit ističe ženstvenost.

Nedelja mode u Cirihu bila je odlična prilika da poznate glumice i sestre Penelope i Monika Kruz predstave svoju prvu modnu liniju pod nazivom Biaggini Violett.

Sestre su na liniji za švajcarsku modnu kuću Charles Vögele radile mesecima, da bi im pripala čast da otvore Nedelju mode u najvećem švajcarskom gradu.

U prilog tome koliko su se glumačke zvezde trudile oko svoje linije govori podatak da su učestvovale u svakom segmentu njenog stvaranja, od krojeva, preko boja, do odabira materijala.

Svaki model sestre su same osmislile i ono što ih definitivno razlikuje od mora sličnih kreacija je to što svaki model oslikava ličnost i stil poznatih dama.

„Penelope i ja imamo sopstveni stil koji odgovara našim ličnostima i karakteru. Lude smo za modom i prilika da dizajniramo odeću za nas predstavlja poklon“, istakla je Monika.

U sklopu kolekcije poznatih španskih sestara su i večernje haljine koje su u stilu četrdesetih. Iako ima dužih haljina, vidi se da su se novopečene kreatorke rukovodile neprolaznom „malom crnom haljinom“.

Od boja dominiraju crna, crvena i teget, a prisutne su i neutralne nijanse poput bež i tonova breskve.

Oko hiljadu posetilaca revije imalo je priliku da vidi i prolećnu i letnju kolekciju, takođe sa autorskim potpisom lepih glumica.

Za vrele dane naredne godine sestre preporučuju pamuk i teksas u plavim i neutralnim nijansama, koje odaju utisak mornarskog stila, ali i daju mladalački izgled čitavoj kolekciji.

Nakit igra bitnu ulogu u odevnim kombinacijama, smatraju Penelope i Monika. Na ogrlicama u boji starog zlata dominiraju leptirići, a narukvice su zmijolikog oblika. Od modnih detalja primetne su i „štreberske“ naočare.

Završetak revije, španske glumačke dive „začinile“ su dizajniranim komadima veša. Manekenke su zanosno prošetale pistom u modelima od čipke i satena oivičenim tilom.

Odeća sa potpisom sestara Kruz puštena je nakon revije u prodaju u 100 odabranih butika Charles Vögele grupacije.

Izvor: RTS

Tagovi: