5 saveta za održavanje kupaćeg kostima

by | avgust 12, 2013

Kupaći kostim jedan je od najvažnijih letnjih odevnih, budući da najveći deo dana provodimo na plaza, pored reke ili bazena. Kako vaša investicija ne bi bila uzaludna, morate da vodite računa o pranju i održavanju kupaćeg kostima, jer sunce, hlor, so, pesak, pa čak i krema za sunčanje mogu loše da utiču na vlakna kupaćeg kostima i učine da se on brzo pohaba.

kupaci-odrzavanje

1. Nije neophodno da svaki put nakon nošenja kupaći perete deterdžentom, ali je poželjno je da ga posle svakog kupanja isperete hladnom vodom sa tuša. Na taj način ćete ukloniti većinu znoja, hlora i prljavštine.

2. Kada perete kupaći posle nekoliko nošenja, okrenite ga naopačke kako biste sačuvali boju. Koristite tečni deterdžent jer je nežniji i blaži. Kupaći ostavite da odstoji u mlakoj void nekoliko minuta, a zatim ga isperite.

3. Kada cedite kupaći posle pranja, ne uvrćite ga i ne gužvajte već ga nežno stiskajte kako biste uklonili višak vode, i ispravite ga da se tako osuši.

4. Dok se suši, kupaći takođe izvrnite naopako jer ćete sprečiti da boja izbledi od sunca. Takođe, preporučljivo je da ga sušite u hladu ili zatvorenom prostoru.

5. Mašina za veš nije dobra ideja za pranje kupaćih kostima. Jedini izuzetak može biti početak ili kraj letnje sezone, odnosno kada se spremate da ga obučete prvi put posle dužeg vremena, ili da ga odložite na neko vreme. Tada ga perite u zaštitnoj mrežici, na najnižoj temperaturi.

Tekst: Life Content
Izvor: Ljepota.ba

Tagovi: