Bizarno: Modni editorijal inspirisan silovanjem

by | avgust 7, 2014

Serija fotografija „The Wrong Turn“ indijskog fotografa Radža Šeteja podigla je veliku prašinu na društvenim mrežama. Reč je o fotkama koje su inspirisane silovanjem!

1356304-s2

Kontroverzne fotografije nastale su u autobusu, a prikazuje manekenku koja pokušava da se odbrani od muškaraca koji žele da je napastvuju.

Raekcije na ovakav vid umetničkog izražavanja bile su burne i pune neverice da se akt kao što je silovanje može koristiti u modnoj industriji.

1356316-s1

1356284-s3

Događaj koji je bio inspiracija za Radžov rad je incident poznat pod nazivom „Nirbaja“ i koji je šokirao indijsku javnost. Tada je 23-godišnju studentkinju otelo šest muškaraca zajedno sa autobusom u kom su je silovali kružeći gradom. Studentkinja je nakon toga pala u komu i posle 13 dana preminula. Ovaj događaj je pokrenuo brojne rasprave u Indiji u kojoj je problem silovanja veoma izražen.

Radž se brani rečima da budući da je fotograf, njegovo jedino sredstvo komunikacije jeste fotografija: „Nisam nameravao da glamurozujem ovaj akt koji je veoma loš… Cilj je bio stvoriti umetnost koja je ostvariti reakcije u javnosti.“

Prema zvaničnoj statistici 93 žene bivaju silovalne u Indiji svakog dana.

1356292-s4

Izvor: Life Content

Tagovi: