Dafne Self: Najstariji supermodel na svetu!

by | april 17, 2012

Za Dafne Self prijatelji kažu da je najveselija, najlepša i najprijatnija osoba na svetu. Pored toga, ona je trenutno, sa 83 godine, i najstarija manekenka na svetu.

Dafne Self počela je da se bavi manekenstvom četrdesetih godina prošlog veka, kada je imala 20 godina. Tokom svoje duge karijere, sarađivala je sa brendovima poput Dolce&Gabbanna, Tata-Naka, Michiko Koshino

Nedavno je šokirala javnost kada se slikala u replici čuvenog Jean Paul Gaultier korseta koji je nosila Madona 1990. godine. Fotografije su nastale u svrhu kampanje kojom se žene širom sveta podstiču da daruju grudnjake koje ne nose u dobrotvorne svrhe. Zahvaljujući Dafne, ova kampanja privukla je ogromnu pažnju.

Nakon što se zbog porodice povukla iz sveta mode, Dafne se do 1998. nije pojavljivala na modnim pistama. Potom je pozvana na jedno snimanje i od tada je ponovo počela da gradi reputaciju u svetu mode.

Ono što je zapanjujuće kod ove prelepe dame je činjenica da se nikada nije podvrgla nikakvim plastičnim operacijama, niti je koristila botoks. Za svoju lepotu i dugovečnost, kako kaže, može da zahvali genetici, ali i tome što se nije predala godinama.

„Mislim da je važno da ostanete zainteresovani za određene aktivnosti. Putujem, družim se sa ljudima. Uređujem baštu, mnogo šetam i bavim se jogom – mojom verzijom joge, nemam vremena za časove, “ otkriva Dafne.

Ipak, kaže da sada ne bi uspela kao model, jer su se standardi promenili.

„Bila sam niska i imala sam široka ramena. Ali niko nikada nije zahtevao da smršam.“

Tagovi: