Izračunajte koja je visina štikli savršena za vas!

by | februar 29, 2012

Svi znamo da nošenje štikli može da izazove širok spektar zdravstvenih problema, od prostog bola u stopalima, do onih ozbiljnijih, poput degeneracije zglobova i osteoartritisa. Pored toga, cipele sa visokim potpeticama nose rizik od grčeva i skraćenja mišića, ako i od uraslih noktiju.

Pa iako sve to znamo, ne prestajemo da ih nosimo.

S obzirom da sva moguća upozorenja ženama od opasnosti visoke štikle nisu imala efekta, lekari su odlučili da omguće ženama da same odrede koja je visina štikle odgovarajuća za njih i koja neće biti pogubna za njiihove noge. Tako je nastala fomula koja, uzimajući u obzir različite faktore, poput cene cipela ili čak količine alkohola u krvi, određuje visinu štikle.

Dakle unesite svoje parametre:

H=Q*(12+(3*S/8))

gde je h visina štikle, a S broj cipela koji nosite. Q je soiološki faktor, za čije izračunavanje će vam trebati nova formula, malo komplikovanija od prethodne:

Q= (P*L*(Y+9)) / ((T+1)*(A+1)*(Y+10)*(L+20))

gde je P vervatnoća da ćete zahvaljujući cipelama privući pažnju suprotnog pola, L cena cipela (u funtama), T je vreme koje je prošlo od kada su cipele bile na vrhuncu popularnosti u modnoj industriji (nula znači da su sada hit!), A je koliko ćete jedinica alkohola konzumirati dok ih budete nosili, a Y je vaše iskustvo u nošenju štikli, izraženo u godinama.

Izračunajte koja visina štikli je za vas savršena u ovom trenutku i podelite to sa nama!

Tagovi: