Odeća koja nikada neće ostariti

by | mart 8, 2012

Ukoliko želite da postignete klasičan izgled, postoje komadi odeće sa kojim nikada nećete pogrešiti. Ova odeća nosi se decenijama, i verovatno nikada neće izaći iz mode.

Mala crna haljina – još od kada ju je dvadesetih godina prošlog veka promovisala Koko Šanel, a slavu joj donela Odri Hepbern, mala crna haljina je uzor za eleganciju, u svim materijalima i krojevima, i za sve oblike tela.

Obične farmerice – uz majicu kratkih rukava i patike imate sportski izgled, sa zanimljivim topom i sandalama spremni ste za grad, a sa košuljom i blejzerom čine poslovni look.

Trenč kaput – najpre na vojnicima, a potom na muškarcima i ženama širom sveta, ovaj kaput bio je inspiracija mnogima decenijama. I pored toga što su ga dizajneri modifikovali i menjali, nije izgubio na eleganciji, u svakom obliku.

„Pencil“ suknje – postale su zaštitini znak Diora još tokom 40-ih godina, ali su i danas obavezan komad odeće koji svaka žena mora da ima.

Velike naočare – najpre ih je nosila prva dama Džeki Onazis, nakon čega su žene širom sveta prihvatile naočare sa velikim, tamnim staklima, zbog kojih se osećamo kao da smo celebrity koji se sakriva od paparaca.

Tagovi: