Ovako izgledaju najudobnije štikle na svetu

by | maj 2, 2014

Britanski dizajner Kris Šelis tvrdi da njegove najnovije štikle Borgezie Riviera mogu trajati celi život pa čak i duže – i imaju garanciju na neverojatnih hiljadu  godina!

60944238

Reč je o cipelama koje se mogu prenositi iz generacije u generaciju i uvek će izgledati kao nove. Jednostavno su neuništive„, uverava Šelis. Uz to, on kaže da je ovo dizajnersko čudo, koje košta 1000 funti (oko 1200 evra), najudobnija cipela na svetu! Pitamo se, od čega li su napravljene ove potpetice?

60944240

Iznenađujuće, od otpornog nerđajućeg čelika, odnosno istog materijala od kojeg se prave  noževi i viljuške, te čvrstog srebra, što, barem prvi pogled,  ne obećava udobnost. No, spoljni materijal cipele odgovoran je samo za njenu izdržljivost dok savršenu udobnost osigurava postojan silikon kojim je obložena unutrašnjost cipele. Takođe su vrlo fleksibilne te se prilagođavaju nozi.

Dolaze sa životnom zalihom đona u obliku srca i potpetica jer su to jedini delovi ovih revolucionarnih cipela koji će se istrošiti i koje treba zameniti.

60944237

Znam kroz kakve muke žene prolaze noseći cipele s visokom potpeticom. Manekenke su u ovim štiklama bile i po deset sati dnevno i ni u jednom trenutku nisu osećale tegobe„, tvrdi ovaj Britanac te dodaje da se u njegovim ‘večnim’ cipelama žene mogu i kupati i tuširati bez straha da će im se išta dogoditi.

Šelis već ima iskustva s izradom najudobnijih cipela, jer je 2011. dizajnirao štikle s istim opisom, ali one se bile izrađene od zlata i 2.200 dijamanata.

Izvor: Daily Mail

Tagovi: