Počinje spremanje za modno proleće

by | mart 12, 2010

Drage moje,
Nadam se da ste mi dobro i zdravo.
Uskoro nam stize lepo vreme, što odmah znači bolje raspoloženje i malo opuštenije varijante kada je garderoba u pitanju. Ovaj put pogledajte sta nam proleće/leto 2010 donosi iz sveta mode.

Jos jednom da vam napomenem moj email je [email protected] ako imate neke sugestije, pitanja piši te.

Ljubim vas..
Emina

 

Nude usneTREND: Nude usne…
Ovog proleća usne se nose gole! Ako ste decentno i minimalistički našminkane, ne znači da ste neiskusne u make up-u. Upravo suprotno, već i vrapci na grani znaju da je mnogo teže postići „no make-up make up“, nego se „nalarfati“ raznim bojicama.

 

Ove sezone to potvrduje i trend ‘nude’ (golih, prirodnih) usana zahvaljujući kojem ćete, s druge strane, moći jače da istaknete oči. Volite li i inače nenaglašene, meke i nezne usne, nadolazeći trend je kao stvoren za vas.

 

Jedini uslov za savrseno „našminkane“ ‘nude’ usne je da se o njima svakodnevno dobro brinete. Usne su vrlo osetljive, pa ih redovno nahranite pomoću kvalitetnih balzama ili bogatih maski.

 

‘Nude’ usne koje osiguravaju ‘pročišćeni luk’, pronašle su dovoljno obozavatelja medu dizajnerima, pa ih ovog proleća između ostalih predlažu Gucci, Anna Sui, Roksanda Ilincic i Hussein Chalayan.

 

 

PundjaOvog proleća nose se punđe!
Svake sezone u trendu je bar jedna frizura u kojoj je kosa podignuta, pa ćete sa podignutom kosom retko pogrešiti. Ove sezone, to je gotovo nemoguće, jer su se punđe u punom sjaju vratile na scenu. Ja vam donosim dve koje su ultimativni trendovski izbor, a istovremeno deo dobrog stila svake žene, pogledajte slike u albumu.

 

 

 

Donje rubljeTREND: Sa livade na donje rublje!
Ovo proleće ćete crne oblake recesije terati vedrim i optimističnim – donjim rubljem!

 

S obzirom na to da je cvetni uzorak vrlo trendi ove sezone i nosi se na svemu od haljina do marama, nije zaobišao ni donje rublje. Moderno je i sve u živim bojama, sa mašnicama, čipkom. Nosi se veselo, ženstveno, zavodljivo i damski!

 

Među grudnjacima najmodernija su dva modela: ‘push up’ i prozirni čipkasti grudnjak.

 

Push up je već godinama jedan od najdražih modela grudnjaka ženama sa manjim grudima, dok je prozirni čipkasti grudnjak definitivno udobniji i neretko seksipilniji od push up-a.

 

Ove godine vaše grudi će zablistati u veselim bojama prvenstveno ružičastoj, žutoj, zelenoj i ljubičastoj, ukrašene sitnim cvetićima i cvetnom čipkom. Ovakva modna kombinacija će vam sigurno ulepsati dan!

 

Tange ostaju najpopularnije donje rublje, a one će, kao i grudnjaci, biti prekriveni cvećem, čipkom i pokojom slatkom mašnom. S obzirom da tange nisu najudobniji, a kako neka naučna istrazivanja kažu ni najzdraviji izbor, cvetići ce „napasti“ i gaćice, brazilke, bokserice.

 

Samo trebate da izaberete one koje vam najviše odgovaraju!

 

TREND: Print, print, print
Najtrendi pantalone sezone su one sa printanim uzorcima! Skini pantalone, farmerke, kožne pantalone… Poslednjih nekoliko godina pantalone variraju u kroju, ali dominiraju one jednobojne i to uglavnom tamnijih boja.

 

Zapravo su postale bazični komadi odeće, koji je u svom dizajnu vrlo suptilan, a pravi naglasak stavljen je na jakne, suknje, haljine… Uglavnom, gornje delove!

 

Kavali

 

E, pa ove sezone sa punim pravom možemo da kažemo da je njihovo vreme prošlo. U 2010. godini pantalone doživljavaju svoj pravi „comeback“ u samo srediste događanja.

 

Stoga, ako želite ove sezone da budete trendi nabavite šarene, printane pantalone, nose se prugice, cvetni, grafički, apstraktni uzorci…

 

Pantalone mogu da budu sjajne, i da privlače pažnju, za šta će vam biti potrebna doza hrabrosti, ali i suptilne i prefinjene uprkos uzorcima po njima. Sve prolazi kada govorimo o printu na pantalonama u 2010. godini!

 

Što se pak krojeva tiče, opet imate mnoštvo mogućnosti. Balenciaga je ponudio skini modele, Cavalli pak one ravnih nogavica, za pantalone iz kolekcija DKNY i Etro koje spadaju u kategoriju longuea, teško je reći da li su namenjeni spavanju ili odlasku u grad. Ipak, model koji će sigurno prvi osvojiti ulice su one koje asociraju na dimije – opusteno padaju na bokovima i stegnute su vezicom na zglobovima. Dodajte na njih print i bićete IN!

 

Siva je druga crna

 

Siva je druga crna!
Kako nas je ove godine zima zaista pritisla (što nije nimalo loše, jer smo godinama čekali bas takvu zimu bar u Londonu), ne mičemo od sivih tonova koji savršeno ispunjavaju ovu melanholičnu svakodnevicu.

 

Dok još mogu, devojkama preporučujemo da uživaju u helankama. S obzirom na promenu temperature, zavisno od toga da li su u zatvorenim prostorima ili napolju, obucite se višeslojno. Naglasak stavite na srebrni asesoar – torba, nakit, sat…

Have a nice week!

Tagovi: