Rešite haos u ormaru jednom za svagda!

by | februar 15, 2012

Organizovanje postojećeg nereda u ormaru jednostavno je koliko shvatanje kako je do nereda uopšte i došlo. Predstavljemo vam nekoliko praktičnih saveta kako da se izborite sa svojom “gomilom” u ormanu, i konačno rešite problem natrpanog ormara.

Kako početi?

Prvo morate doći do saznanja šta je uzrok tome. Žene obično imaju tri razloga za nered u ormaru: nedostatak vremena, osećaju se bespomoćno jer ne znaju šta će sa nepotrebnim stvarima, a tu su i poznate negativne afirmacije “Nekada su mi omiljene farmerke stajale odlično, a sada mogu da ih zaboravim”. Rešenje je jednostavno: bolje organizujte vreme! Recimo, napravite plan da svake subote detaljno pospremite ormar, a jednom ili vise puta godišnje napravite veliko spremanje i poklonite staru garderobu koju više nećete nositi a skuplja vam prašinu. Tako ćete napraviti mesta za novu garderobu, te neće dolaziti do negativnih afirmacija.

Malo prostora

Možda nije problem u vašem ormaru nego u vašim šoping-navikama. Potreba za sumanutom kupovinom odeće i obuće verovatno je zamena za neku prazninu u vašem životu. Od sada svaki put kada poželite nešto da kupite, odložite artikl, izađite iz butika i sačekajte koji minut. Nekim ženama će biti dovoljan i taj minut da ih poriv za impulsivnom kupovinom prođe.

Previše garderobe

Uzmite iz ormara tri odevna predmeta koja niste nosili godinu dana. Iskreno se zapitajte da li ćete to nositi u budućnosti. Ukoliko je odgovor ne, poklonite. Nekome je garderoba zaista potrebna, a vama se “vuče” po policama.

Šta sa sezonskom garderobom koja zauzima prostor?

Najbolji savet za uštedu prostora su providne plastične kese koje imaju filter za isisavanje vazduha usisivačem. Verujte, gomila prostora se ovako može dobiti, a odeća je zaštićena od prašine i insekata.

Tagovi: