SVAKODNEVNA RUTINA: Koliko prosečnoj ženi treba da se spremi za izlazak?

by | oktobar 20, 2011

Većina žena svako jutro pre odlaska na posao sledi dobro poznatu rutinu – šminkanje i uređivanje frizure sve dok odraz u ogledalu ne bude zadovoljavajući, a za to im je potrebno 38 minuta

Nova studija pokazala je kako savršeno stilizovana frizura na kojoj svaka dlakav stoji na svome mestu te besprekorna šminka s kojom žene svako jutro napuštaju kuću i kreću na posao za dva sata i 22 minuta, tačnije u deset sati i tri minuta, postaju stvar prošlosti.

Upravo je to vreme kada besprekoran izgled kod velikog broja žena zamenjuje izbrisani ruž, pomalo razmazani make-up oko očiju te neobuzdana kosa čije vlasi same biraju svoj smer. Tada milioni žena posežu za torbicom te iz nje vade četku, ruž, korektor i slične stvarčice kako bi ponovo povratile svež i savršen izgled.

Studijom koju je sproveo „Imperial Leather SkinKind“ otkriveno je kako prosečna žena svako jutro potroši otprilike 38 minuta kako bi se spremila i sredila te u 7.40 ujutro krenula na posao izgledajući poput devojke od milion dolara. Potparolka Imperial Leather SkinKind Rebeka Vilson tvrdi: ‘Većina žena dosta vremena ujutro provede u uređivanju kako bi izgledale najbolje što mogu. Žele da budu doterane i izgledaju profesionalno, a dobar izgled podiže samopouzdanje. Ali, čini se kako stresno putovanje do radnoga mesta te nekoliko ‘ubistvenih’ sati u kancelariji ostavljaju trag na izgledu žena. Ipak, usprkos tome, većina žena nastoji radni dan da završi sa što boljim izgledom.’

Istraživanjem je još otkriveno kako prosečna žena svako jutro provede deset minuta tuširajući se, 11 minuta na doterivanje kose, osam minuta u šminkanju, te devet minuta birajući garderobu. Prosečna žena ima potrebu da popravi šminku pre odlaska na ručak, tačnije u 11 sati i 44 minute.

Gotovo tri četvrtine od dve hiljade žena koje su učestvovale u istraživanju priznalo je kako njihov besprekoran izgled tokom dana drastično opada, a 43 posto žena otkrilo je kako se osećaju i izgledaju potpuno drukčije nakon provedenog dugog dana na poslu. Jedna četvrtina ispitanih žena rekla je kako veruju da će se tokom dana bolje osećati ako ujutro nanesu više šminke, a 36 posto žena priznalo je kako oko podneva jednostavno prestaju da se gledaju u ogledalo i zamaraju izgledom te jednostavno odluče da prežive dan.

Gotovo trećina od dve hiljade ispitanih muškaraca izjavilo je kako mnoge njihove kolegice kada ujutru dođu na posao izgledaju zapanjujuće, a tokom dana njihov izgled je manje sjajan, ali dobra vest je da je više od polovine njih reklo kako žene i tokom dana izgledaju odlično.

 

Tagovi: