MUŠKARCI koji imaju pametnu ŽENU žive duže

by | novembar 22, 2009

Iako mnoge devojke sumnjaju kako muškarci ne cene dovoljno pamet kao jednu od osobina koje žele kod svoje životne saputnice i da, ako moraju da biraju između pameti i lepote, verujući da su pametni za oboje, biraju ono drugo, čini se da bi im, ako je to istina, bilo bolje da razmisle dva puta.

muz, zena, muskarac, avion, posao

Naime, dug život i opšte zdravlje nemaju nikakve veze s inteligencijom muškarca, ali imaju sa obrazovanjem njegove partnerke, otkrili su švedski naučnici. Ukratko – muškarci oženjeni pametnim ženama žive duže.


Ipak, pre nego što pokušate da utešite ženu rečima kako će muškarac koji ju je ostavio zbog neke sponzoruše umreti od moždanog udara pre nego što se nada, trebalo bi napomenuti kako to nije slavljenje ženske inteligencije uopšteno. Reč je više o tome da obrazovanije žene više naginju zdravom životu. Naravno, to prenose i na svoju užu porodicu, odnosno partnere.

S obzirom na to da su one obično odgovorne za ishranu, očekivano je da njihovi partneri znaju sve o važnosti doručka kao i o povećanju količine voća i povrća nauštrb mesa, a često i svojim rekreacijama podstiču partnera da buljenje u televizor zameni nekom telesnom aktivnošću.

Tagovi: